• WIE
 

POROTHERM stropni sustav

Stropni sustav POROTHERM je polumontažni sustav opečnih proizvoda za izgradnju međukatnih konstrukcija opečnih građevina.

POROTHERM strop - presjek
POROTHERM strop


Osnovni elementi stropnog sustava POROTHERM su nosive opečne gredice POROTHERM i opečna stropna ispuna POROTHERM 60. Dva elementa koji ih nadopunjavaju i daju kompletnost sustavu jesu:
POROTHERM serklaž - idealno rješenje za toplinsku izolaciju stropne ploče te ujedno služi kao "izgubljena oplata" u fazi izvođenja stropne ploče;


POROTHERM podložak - "izgubljena oplata" za poprečno betonsko rebro za ukrućenje, a izvodi se na rasponima većim od 3,0 m.


Nosivost stropnog sustava POROTHERM određena je statičkim proračunima i ispitivanjima provedenim u IGH. U skladu sa revidiranim statičkim proračunom i “Dozvolom za uporabu” izdanom od IGH Zagreb, posjedujemo POTVRDU O SUKLADNOSTI PROIZVODA prema kojoj prednapete opečne gredice udovoljavaju zahtjevima u pogledu mehaničke otpornosti i stabilnosti kao tehničkom svojstvu bitnom za građevinu kojem moraju udovoljiti nosive konstrukcije u smislu Zakona o građenju.

 

Napomena: svi elementi stropnog sustava prošli su i prolaze opsežna ispitivanja na IGH Zagreb.

Kompletni stropni sustav

Stropni sustav POROTHERM
Porotherm stropni sustavStropni sustav POROTHERM

  Osni razmak između gredica od 60 cm omogućava veću brzinu gradnje i manje troškove jer se ugrađuje manje gredica /m² stropa u odnosu na klasičnu fert izvedbu i standardni osni razmak od 50 cm.

 

Postavljanjem opečene ispune između POROTHERM gredica nije potrebno izvoditi oplatu za betoniranje tlačne ploče, a postavljanjem POROTHERM podloška nije potrebno izvoditi oplatu za betoniranje poprečnog rebra za ukrućenje.

Jednostavna, brza i ekonomična izvedba

PTH stropni sustav
POROTHERM 60Dimenzije (cm): 25x48x16 NF (kom.): 9,9 Masa (kg): 11,3 Potrošnja opeke (kom./m2): 6,7  


Zahvaljujući porozitetu i većoj visini opečnog elementa (stropna ispuna) dobivamo bolju toplinsku izolaciju (POROTHERM 60 stropna ispuna je visine 16 cm, tradicionalna stropna ispuna je visine 14 cm).
 
Rezultat – s jedne strane klimu stanovanja stanari doživljavaju vrlo ugodnom, a s druge strane nema potrebe za pojačavanjem grijanja. Na ovaj način uštedjet ćemo novac i zaštititi prirodnu okolinu.
 

Zvučna izolacija koju osigurava građevinski materijal vrlo je važna u kasnijoj uporabi izgrađenog objekta; oni koji borave u objektu moraju se osjećati ugodno i zaštićeni od buke; za miran i zdrav život. To vrijedi posebno za objekte u kojima se mora postići tiha životna sredina, kao što su bolnice, škole, hoteli, uredi te naravno stambene zgrade i obiteljske kuće.

 

POROTHERM stropna ispuna je izrađena od građevinskog materijala koji svojom strukturom s puno šupljina, prigušuje zvučne valove. Da bi se postigao potpuni učinak zvučne zaštite, stropna konstrukcija mora biti izgrađena na pravilan način. U osnovi je zvučna izolacija povezana s težinom konstrukcije.

Kako su opečni elementi stropne ispune lagani, preporučuje se nad stropnim sustavom POROTHERM izvesti plivajući estrih. Time se uklanja problem nedovoljne zvučne izolacije. Deblja tlačna ploča ( 6 cm) – bolja zvučna izolacija.

Bolja izolacijska svojstva

Porotherm gredica
POROTHERM grediceDimenzije (cm): 6,5x12 Duljina (m.): 2,75 - 6,75 U koracima (cm): 25 Masa (kg): 16


POROTHERM prednapete gredice testiraju se od strane IGH Zagreb te posjeduju CE oznaku. Gredice se rade iz opečnih uložaka te pune mikrobetonom marke 40, a za prednapinjanje se koristi čelik iznimnih karakteristika. U koliko se odlučite na gradnju POROTHERM stropom slobodno nas kontaktirate i naši će stručnjaci izaći na teren. 
 

Armatura je od tvornički prednapetih visokokvalitetnih hladnovučenih čeličnih sajli. Način prednapinjanja je tzv. adhezijsko prednapinjanje prije stvrdnjavanja betona koje se izvodi na stazi za prednapinjanje.

 

Kada beton dostigne barem 70 % predviđene čvrstoće te se postigne dovoljna prionljivost između betona i čelika, raskida se veza žica s ležajevima i veza između elemenata na duljinama željenih raspona gredica. Time se sila iz čeličnih sajli adhezijom u obliku tlaka prenosi na beton.
 
Sve navedeno garancija je vrhunske kvalitete.
 
Statički proračun gredica moguće je dobiti na zahtjev.

Vrhunska kvaliteta

Srodni linkovi

na početak stranice