Dad with daughter at home
Pipelife Gartenbewässerung für Privatkunden

Mjesto iz snova može biti vaš dom!

Dom mora funkcionalno zadovoljiti sve potrebe i prilagoditi se zahtjevima ukućana, ispuniti svaku želju investitora te postati mjesto gdje se osjećamo opušteno i ispunjeno.

 

Objekti usmjereni ka budućnosti su visoko optimizirani u pogledu energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, izbora materijala i funkcionalnosti. Međutim, prije svega potrebno je misliti na osnovni cilj svakog doma – ugodno i zdravo stanovanje. Tako, primarni uvjeti postaju visoka kvaliteta života i usredotočenost na stvaranje osjećaja blagostanja. Naravno, dom mora funkcionalno zadovoljiti sve potrebe, ispuniti svaku želju investitora i prilagoditi se svim zahtjevima ukućana. Tako će se gradnjom budućeg doma ostvariti san svakog investitora, postat će mjesto gdje se osjećamo opušteno i ispunjeno. Bit će mjesto bolje budućnosti naše djece, mjesto gdje će se oni moći slobodno igrati, učiti i razviti svoj puni potencijal.

Suvremeni životni trendovi, ali i promjene koje se događaju u cijelom svijetu, primorat će nas da u budućnosti promijenimo obrasce našeg svakodnevnog ponašanja, rada, ali i stanovanja. Zasigurno  će obiteljske kuće postati poželjnije mjesto za sigurnije i zdravije okruženje. Posebice kada znamo činjenicu da ugodna temperatura i optimalna količina vlage u kući značajno i povoljno utječu na koncentraciju i radnu sposobnost tijekom dana, a noću osiguravaju miran san.

Idealno životno okruženje se može pronaći u čudesnom primorju, spokoju sela ili pak urbanoj gradskoj sredini, ali neovisno o podneblju i lokaciji, vaš dom može postati mjesto iz snova. Otvoreni dnevni boravci, veliki panoramski prozori i minimalistički detalji doprinijet će umirujućoj i opuštenoj atmosferi. Takav dom će dopustiti prirodnoj svjetlosti da djeluje, bit će u potpunosti skladan s prirodom te će osigurati trajnu kvalitetu stanovanja za generacije koje dolaze.  

Lifestyle foto pro kampaň e4 - rodina s dětmi
Jedinstvena opečna ovojnica za moderan dizajn
Single family home with one floor. 15 rue des Coteaux 68920 WETTOLSHEIM. Tiles Vauban 2 Droite Red.

Holistički pristup gradnji uveo je promjene u načinu gradnje uzimajući u obzir održivost, društvenu odgovornost, ekonomsku isplativost, očuvanje okoliša kao i interes i zdravlje korisnika novih objekata. Tako je primarni cilj dobiti trajne i visoko vrijedne objekte uz niske troškove održavanja, smanjenu potrošnju energije i vode, smanjenu emisiju CO2, itd. Ovdje se kao odgovor odmah nameću prirodni građevinski materijali, a glinena opeka je u tom smislu savršena.

Naime, tisućljećima se elementi poput vatre, vode, zraka i tla međusobno kombiniraju pri stvaranju građevinskog materijala neusporedive korisnosti i atraktivnosti. Od Mezopotamije i Egipta, preko stare Grčke i Rima, pa sve do danas, opeka pruža siguran dom i izvrsnu zaštitu od vremenskih utjecaja. Pri tome upotreba najmodernijih tehnologija, posebnih receptura i tehnološke savršenosti danas predstavlja jamstvo za nastanak energetski učinkovite, inovativne i održive opeke koja je pogodna kako za moderne projekte, tako i za tradicionalnu arhitekturu.

O savršenoj funkcionalnosti opeke dovoljno govori činjenica da je primjenljiva na cijeloj ovojnici objekta. Od nosivih i pregradnih zidova preko stropnih sustava pa sve do fasade i krova, koji stvaraju identitet i nose trajan potpis arhitekta. Takvu primjenjivost i slobodu pri oblikovanju ne pruža nijedan drugi građevinski materijal, stoga opeka ne samo da prati trendove nego ih i postavlja.

Terca fasadna opeka omogućit će arhitektu različite kombinacije tradicionalnog i modernog, a ono što je sigurno je da ovaj spoj nudi beskrajne mogućnosti za kreativnost i stvaranje trajno lijepih ambijenata s nezamjenjivim karakterom i jedinstvenim čarom. 

Kada govorimo o fasadi kao identitetu objekta, onda se nikako ne smije zanemariti krov objekta. Kako je krov danas postao peta fasada, on nadopunjuje arhitektonski izričaj i pruža uzbudljiv vizualni efekt. Modernim formatima, minimalističkim dizajnom kao i čistim i pravocrtnim linijama, Tondach crjepovi daju odgovor na najsuvremenije zahtjeve moderne arhitekture. Dovršenost detalja i funkcionalna pouzdanost omogućila je potpuno sakrivanje tehničkih elemenata kao što su oluci i žljebovi odnosno sustava za odvodnjavanje vode. Na taj način se dobiva neprekinuta i jedinstvena opečna ovojnica koja će suvremenu arhitekturu savršeno uklopiti u neposredno urbanističko okruženje.

Prijava na newsletter

Prijava na Newsletter

Naš newsletter donosi najvažnije novosti i akcije iz Wienerberger svijeta. Jednostavno se prijavite kako bi dobivali informacije na Vaš e-mail.