Vila Bužinija
Vila Bužinija

Odaberite krov kojem neće naštetiti ni najjača bura

Kao najistaknutiji i zaštitni element zgrade, krov je za mnoge osjećaj sigurnosti i šarma. Kako bi trebao izgledati vaš? Moderni ili retro? Kontinentalni ili mediteranski?

Krov je “glava” koja čuva kuću. Kvalitetna zaštita, dugotrajnost i atraktivan izgled tri su glavne karakteristike koje ljudi zahtijevaju kod izgradnje ili obnove krova. Vizualno privlačan krov danas nije ništa neobično s obzirom na to da se na tržištu mogu pronaći razni oblici crijepa, u različitim i dosad neviđenim bojama te u raznim dimenzijama. No, koliko su crjepovi sigurni i koliko štite cjelokupni objekt?  

Krov je najviša točka našeg doma i prvi koji podnosi jake pljuskove, nalete snijega, udare vjetra te ostale vremenske neprilike koje mogu naštetiti našem domu. Prilikom svake vremenske nepogode, na krovu koji je izložen, može doći do prodora vode, pucanja crijepa ili stvaranja vlage. Zato je iznimno bitno da se on pravilno zaštiti, odnosno da se, osim dobro postavljene potkonstrukcije, postavi i odabere kvalitetan crijep i dodatni krovni elementi.

Kvaliteta cjelokupnog sistemskog rješenja doprinosi stabilnosti i sigurnosti kompletnog krova, što je nužno za postizanje lagodnog života unutar doma. Ugradnja cjelokupnog sistemskog rješenja na svakom krovu omogućuje maksimalnu zaštitu, pravilno prozračivanje te energetsku učinkovitost!

SIGURAN OBJEKT I ZDRAVA KLIMA UNUTAR PROSTORA

Visokokvalitetni glineni crijep zadovoljava postavljene uvjete za siguran dom.

Glineni crijep, osim što je napravljen isključivo od prirodnih materijala i zadovoljava najviše standarde gradnje, ujedno je i ekološki neškodljiv pa se kasnije može i reciklirati. Život unutar takvog objekta iznimno je zdrav jer je glina prirodni materijal koji ne sadrži štetne stvari koje ugrožavaju zdravlje ukućana te ne ni na koji način ne šteti alergičarima!

Povrh svega, ne morate se bojati buke. Krov napravljen od kvalitetnog glinenog crijepa odličan je izolator buke pa u svom domu možete uživati i spavati nesmetano. Međutim, da biste mogli mirno spavati i ne brinuti da li ste sigurni pod postojećim krovom, važno je na krovu ugraditi i preostale dodatne elemente koji pridodaju sigurnosti vašeg krova i produljuju njegovu trajnost. 

SISTEMSKA RJEŠENJA ZA DUGOTRAJAN KROV

Životni vijek Tondach glinenog crijepa je preko stotinu godina zbog pečenja na visokim temperaturama, a osim toga, crijep ne blijedi, otporan je na vrućinu, hladnoću, kišu i oluje.

Cjelokupna zaštita pokrova postiže se ugradnjom Tondach sistemskih rješenja koja se sastoje od rješenja za prozračivanje pokrova, rješenja za zaštitu od snijega, rješenja za prodore kroz krov i zaštitu krovne konstrukcije od močenja, rješenja za izradu sekundarnog krova, zaštite od vjetra te sustava za hodanje po krovu (u svrhu naknadnog održavanja krova ili opreme na krovu)

Ne zaboravite da krov renovirate jednom u 30 godina i da štednja u tom procesu ne bi trebala biti opcija. Postavite sve potrebne elemente na krov kako ne biste morali ubrzo nakon renovacije ponovo otvarati krov i rješavati poteškoće nastale zbog nedovoljno osiguranog krova.

Tondach crjepovi, kao i dodatna oprema, optimalno su rješenje za sve vrste krovova, a djeluju jednako impresivno pri restauraciji tradicionalnih građevina, kao i u ostvarenju smionih koncepata moderne arhitekture. 

Venera bijela

Tondach - za sigurnost i ljepotu krova. 

JEDNOSTAVNA UGRADNJA, DUGOGODIŠNJA KVALITETA

Tondach glineni crijep spaja najbolje od trajnog tradicionalnog materijala i moderne tehnologije proizvodnje. Zahvaljujući velikim formatima crijepa, pokrivanje krova je izuzetno brzo te je potrebno manje materijala za izradu potkonstrukcije - što rezultira i povoljnijom cijenom.

Kvalitetan krov podrazumijeva konstrukciju visoke kakvoće, ali i kvalitetan pokrov. Dobro izvedena potkonstrukcija krova smanjuje troškove energije, povećava kvalitetu, trajnost i vrijednost nekretnine. Osim potkonstrukcije, bitan je i kvalitetan sekundarni krov koji značajno štiti unutrašnjost objekta od nepoželjnih prodora vode do kojih može doći iz različitih razloga, npr. ekstremnog vjetra koji je otpuhao par crjepova s krova, velike mase snijega koja se topi na krovu, razbijanja crijepa uslijed snažne tuče ili zbog ekstremne kiše nošene jakim vjetrom. Tondach krovne folije idealno su rješenje za zaštitu krovne konstrukcije jer su s gornje strane vodonepropusne, a s donje paropropusne čime se sprječava kondenzacija pare i stvaranje plijesni te truljenje krovne konstrukcije što može biti izuzetno opasno za stabilnost cijelog krova.

Kako jaki udari vjetra ne bi prouzročili materijalu štetu niti bili pogubni za polaznike koji se u tim trenucima zateknu u neposrednoj blizini krova, Tondach nudi rješenje i za pričvršćivanje crijepa. Riječ je o kopčama protiv vjetra koje djeluju poput opruge i pričvršćuju crijep za drvenu potkonstrukciju prilikom djelovanja vjetra, a istovremeno, budući da je riječ o fleksibilnoj vezi, sprječavaju pucanje crijepa te prigušuju vibriranje pokrova uslijed vjetra. Ugradnja kopči je moguća čak i naknadno te ne iziskuje nikakve posebne alate niti znanje potrebno za ugradnju, a uz dodatno pričvršćivanje crijepa vijcima u području sljemena, strehe, grebena i ruba krova, možete biti sigurni da će Vaš krov izdržati velike udare vjetra kakvi se javljaju na Jadranu.

Samo je Tondach dovoljno dobar za vas i vašu obitelj!

 

Preuzmite naše brošure i kataloge

Brošure i katalozi

Preuzmite informativne materijale i saznajte sve o našim proizvodima na jednom mjestu. 

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.