Zena s ditetem sedicim na cihle Porotherm T Profi (vatovka) v obyvaku pred krbem - Lifestyle image
Indoor party situation with adults

Toplina koja dolazi iznutra


Kod gradnje obiteljske kuće danas je jedan od najvažnijih prioriteta postizanje energetske učinkovitosti uz stvaranje komfornog okruženja u kojem ćete uživati i stvarati uspomene u okrilju ugodne i zdrave mikroklime.

Gradnja nikad nije jednostavan zadatak, bez obzira o kojem tipu objekta je riječ. Neprestano nam je na pameti bezbroj stvari o kojima trebamo voditi brigu, puno toga na što trebamo obratiti pozornost te mnoštvo odluka koje trebaju biti promišljene i usvojene kako bismo naš dom izgradili onakvim kakvim ga zamišljamo. Obiteljska kuća gradi se jednom u životu, zato tom procesu treba pridati određeni trud i vrijeme. 

Uz mnoge izazove s kojima se možete susresti prilikom planiranja i gradnje, jedan od najznačajnijih je odabir sustava gradnje i kvalitetna izolacija vanjske ovojnice kuće. Ovaj sloj zida prilikom useljenja ostaje nevidljiv, ali on svoju zadaću ispunjava tijekom cijelog vijeka trajanja objekta. Dobra izolacija vanjskih zidova pridonosi optimalnoj unutarnjoj temperaturi objekta, zato posvetite više pažnje odabiru građevinskog materijala jer tada imate priliku odabrati dom u kakvom zaista želite boraviti. 

 

Zdrav životni ambijent

 

S obzirom da gotovo 90% vremena boravimo u zatvorenom prostoru, zdrava i ugodna mikroklima sigurno je jedna od najvažnijih stvari za svakog vlasnika kuće.

Glineni građevinski materijali u stanju su na prirodan način regulirati vlažnost. Time doprinose zdravoj i udobnoj atmosferi u prostorijama i dobrobiti onih koji u njima borave.

Upravo to osiguravaju zidovi građeni od Porotherm IZO Profi opeke koji imaju optimalna građevinsko- fizikalna i građevinsko biološka svojstva. 

Toplina dolazi iznutra
Boy handing over a cookie heart to his mother while father is pouring tea into cups

Prirodno i zdravo stanovanje

 

Porotherm proizvodi omogućuju optimalnu vlažnost prostorija i tako osiguravaju zdravu životnu sredinu za našu djecu.

Nezavisna ispitivanja Instituta za građevinsku biologiju u Rosenheimu i Instituta Sentinel-Haus u Freiburgu su dokazala da Porotherm proizvodi ne sadrže štetne tvari te da ne dolazi do isparavanja koja bi ugrožavala zdravlje. 

Odnos kvalitete i životnog vijeka

Odnos kvalitete i životnog vijeka proizvoda te njegovog utjecaja na okoliš tijekom iskopa sirovina, proizvodnje, transporta, ugradnje, korištenja i odlaganja je veoma važan. 

Porotherm proizvodi od opeke su sastavni dio koncepta održive proizvodnješto u kontekstu zdravog i sigurnog doma podrazumijeva upotrebu prirodne i trajne gline, drugih recikliranih materijala te izbjegavanje opasnih i zdravlju štetnih tvari.

Young family with expecting mother sitting on garden bench in front of brick-lined façade
Man and woman celebrating their future home inside building shell

 

Manji troškovi gradnje

Uz uštedu materijala pri gradnji i izolaciji, štedi se i na debljini zidova pa se osigurava veća površina životnog prostora. Pored toga izgradnja zidne konstrukcije od Porotherm IZO Profi opeke s Dryfix.extra ljepilom značajno se ubrzava proces gradnje, smanjuju manipulativni troškovi, te time znatno smanjuju troškove same gradnje.

Osim što su nezapaljivi, glineni blokovi (opeka, cigla) s izolacijskom ispunom štite od zračenja, trajni su, s gotovo nikakvim troškovima održavanja kroz naredna desetljeća te se mogu 100% reciklirati.

 

 

Glineni proizvodi su zdravi te se zato koriste i za: 

 

Igru s djecom 

Izradu posuđa

Ljepotu kože

Glina u arhitekturi

Glina u arhitekturi

Istraži sve oblike, boje i dimenzije ovog prirodog materijala!

Rješenje za dom iz snova