Nova generacija brušene opeke
Kids playing with Lego and Poroton

Zašto odabrati život u kući?

Stanovanje je jedna od osnovnih potreba svakog od nas. Dom u kojem živimo predstavlja utočište i zaklon koji nam daje osjećaj sigurnosti. On postaje prostor s osobnim pečatom unutar kojeg zadovoljavamo svoje psihičke i fizičke potrebe te se vežemo uz mjesto i u njega ulažemo puno emocija. I zato je rješavanje stambenog pitanja jedan od najvećih događaja u životu. Prostor koji odaberemo služit će nam u narednim desetljećima, a u njemu ćemo stvarati brojne uspomene zajedno s ostatkom obitelji.

Upravo zbog toga, odluci o odabiru životnog prostora treba posvetiti više vremena te „izvagati“ što je za nas najisplativije i što nam pruža najviše komfora. Želite li živjeti u centru, okruženi susjedima, u neposrednoj blizini dućana, uz neprestanu buku gradskog prijevoza? Ili ste ipak usmjereni prema lagodnijem i mirnijem životu u prirodi i to u kući s dvorištem? Vječna dilema koja se javlja je kupnja stana ili gradnja / adaptacija obiteljske kuće?

 

Kvaliteta života bitna je svakom ukućanu, a obadvije opcije nude prednosti, ali i mane. Bitno je odabrati prostor koji će odgovarati našim željama i planovima za budućnost.

 

Preuzmite naše brošure i kataloge

Izračun građevinskog materijala nikad nije bio brži!

U par klikova saznajte svu potrebnu količinu građevinskog materijala za izgradnju vašeg doma iz snova!

ZAŠTO KUĆA?

Zamislite proljetno jutro obasjano suncem i brojno zelenilo oko vas. Veliko dvorište prepuno igrački vaših mališana koji još spavaju. Ispod drveta ljuljačka koja vas čeka da popijete prvu jutarnju kavu. I mir.

Osjećaj zadovoljstva u vlastitom domu stvaramo oblikujući prostor po svojoj mjeri. Taj prostor mora zadovoljiti naše potrebe za odmorom, opuštanjem, spavanjem, blagovanjem, radom, učenjem, društvenim aktivnostima.

Kako gradnja kuće podrazumijeva barem malo prostora za vrt ili dvorište, tako vam odabir kuće prije stana, daje mogućnost da se prošećete, odmorite i boravite na svježem zraku. Možete posaditi vrt, uzgajati biljke, napraviti kućicu za vašeg ljubimca ili postaviti bazen… Djeca se mogu igrati na travi, trčati i zabavljati se sa svojim vršnjacima bez da morate voditi brigu hoće li istrčati na cestu ili se ozlijediti prilikom pada na beton.

Naravno, osim što u dvorištu možete uživati, njega treba i održavati te mu posvetiti mjesečno nekoliko sati kako biste ga učinili bajkovitim. 

Međutim, za mnoge upravo to predstavlja relaksirajući posao kroz koji pune baterije za naredne dane.

Osim što vam okućnica daje posebnu slobodu i neograničene mogućnosti, život u kući sigurniji je od višestambenih zgrada. Primjerice, nižekatne obiteljske kuće sigurnije su u vrijeme potresa te sprječavaju nastanak velikih šteta tijekom prirodne nepogode.

Sve su to samo neke čari koje nudi život u kući.

Financijski gledano, život u kući nešto je skuplji od života u stanu. Režije i troškovi stanovanja veći su zbog veće kvadrature te većeg prostora za održavanje, ali ne zaboravite da je ulaganje u kuću dugoročno isplativije te je definitivno trajnije rješenje. Također, novi i moderni oblici gradnje usmjereni su ne energetsku isplativost te obuhvaćaju iskorištavanje prirodnih resursa - kao što je ugradnja solarnih panela, čime se smanjuju mjesečni izdaci.

Preuzmite naše brošure i kataloge

Brošure i katalozi

Preuzmite potebne materijale i saznajte sve o našim proizvodima na jednom mjestu. 

Wienerberger rješenja za gradnju kuća i stanova