blog wb
blog saveti

                                            DOBRODOŠLI NA WIENERBERGER BLOG :)

Prepusti se mašti i uživaj u referentnim objektima, pronađi kriterij za svoj dom iz snova, istraži što znači energetski učinkovita gradnja i saznaj zašto je glina toliko poželjan materijal u svijetu građevinskog materijala. 

 

Krov kao peta fasada

Dopuna arhitektonskog izričaja

Kako je krov danas postao peta fasada objekta, od njega se očekuje mnogo više, pored sigurnosti koja se podrazumijeva. Krov čini sastavni dio identiteta objekta i kao takav mora dopunjavati arhitektonski izričaj odnosno pružiti dodatnu komunikaciju između arhitekta i promatrača. 

Mjesto iz snova može biti vaš dom

Budućnost se gradi pametno!

Idealno životno okruženje se može pronaći u čudesnom primorju, spokoju sela ili pak urbanoj gradskoj sredini, ali neovisno o podneblju i lokaciji, vaš dom može postati mjesto iz snova. 

Budućnost se gradi pametno!

Inovacije su pokretačka snaga razvoja svijeta

Porotherm Profi opeka donijela je ne samo inovaciju, već i pravu revoluciju u građevinarstvu. Tako smo se konačno riješili svega što nikad nismo voljeli u procesu gradnje - prljavog i sporog rada, buke miješalice za mort i neurednog gradilišta prepunog bara i praznih papirnatih vreća.

Upotreba najmodernijih tehnologija u procesu proizvodnje jamstvo je za nastanak energetski učinkovite, održive i inovativne opeke, koja je pogodna kako za moderne projekte, tako i za tradicionalnu arhitekturu.

Zdravo stanovanje u kućama od opeke

Trudimo se vaš život učiniti udobnijim, zdravijim i konfornijim.

Naša želja je da svaki dom bude zdrav, prozračan i za obitelj, siguran. Trudimo se da uz naše proizvode prepoznate toplinu doma i zdravu mikroklimu koju vam naša opeka nudi. Ugrijte se uz svoje bližnje, a ventilaciju zida i brigu o njemu, prepustite nama.

Upoznajte proizvod koji vam pruža neizmjernu udobnost u domu i uz kojeg stvarate uspomene u okrilju ugodne i zdrave mikroklime.

Magična privlačnost gline

Prirodni proizvodi koji daje poseban šarm svakom domu

Prepoznajte privlačnost jednog od najpopularnijih materijala u građevini, koji je posljednjih nekoliko godina postao neizostavan detalj svakog modernog interijera. Mi smo čari gline prepoznali, jeste li vi?

Opeka u arhitekturi: estetski privlačna i moderna

Hiša Celovška

Pronađite inspiraciju u pregledu inovativnih i modernih arhitektonskih rješenja. Započinite s jednom od najupečatljivijih modernih građevina na ovim prostorima koja na prvi pogled osvaja svojim modernim dizajnom, eklektičnim spojem prirodnih materijala, čistim linijama te prije svega magičnom crnom fasadom.

Život u energetski učinkovitoj kući

e4 kuća

Koncept energetske učinkovitosti kuće u svakodnevnom stanovanju nije samo moderan smjer u graditeljstvu i arhitekturi. To je idejna cjelina čije se prednosti odražavaju u pametnom korištenju prirodnih resursa, brižnom odnosu prema okolišu i još većem komforu stanovanja uz osjetno manji financijski trošak.

Povezani artikli

Mother and child reading a book

Prijavi se na Newsletter

Povremeno saznaj nešto novo o nama, novim proizvodima te nadolazećim konferencijama i događajima.