blog wb
blog saveti

                                            DOBRODOŠLI NA WIENERBERGER BLOG :)

Prepusti se mašti i uživaj u referentnim objektima, pronađi kriterij za svoj dom iz snova, istraži što znači energetski učinkovita gradnja i saznaj zašto je glina toliko poželjan materijal u svijetu građevinskog materijala. 

 

Sada je službeno: Gradnja Porotherm Profi opekom je 3x brža!

Dokazano neovisnim mjerenjima Građevinskog fakulteta u Zagrebu

Vrijeme koje je nekada bilo potrebno za zidanje mortom i klasičnom opekom je uporabom Porotherm Profi brušene opeke te Porotherm Dryfix.extra ljepila smanjeno za čak 3 puta. Sada je to i službeno dokazano!

Potresno otporna gradnja od suvremene opeke

Osnovna pravila projektiranja i gradnje

Potresi u Zagrebu i Petrinji su nas ponovo upozorili na izuzetnu važnost potresno otporne gradnje. Kako je gradnja opekom u Hrvatskoj višestoljetna tradicija, postavlja se pitanje na koji način danas graditi sigurne i potresno otporne zidane građevine.

Krov kao peta fasada

Dopuna arhitektonskog izričaja

Kako je krov danas postao peta fasada objekta, od njega se očekuje mnogo više, pored sigurnosti koja se podrazumijeva. Krov čini sastavni dio identiteta objekta i kao takav mora dopunjavati arhitektonski izričaj odnosno pružiti dodatnu komunikaciju između arhitekta i promatrača. 

Mjesto iz snova može biti vaš dom

Budućnost se gradi pametno!

Idealno životno okruženje se može pronaći u čudesnom primorju, spokoju sela ili pak urbanoj gradskoj sredini, ali neovisno o podneblju i lokaciji, vaš dom može postati mjesto iz snova. 

Budućnost se gradi pametno!

Inovacije su pokretačka snaga razvoja svijeta

Porotherm Profi opeka donijela je ne samo inovaciju, već i pravu revoluciju u građevinarstvu. Tako smo se konačno riješili svega što nikad nismo voljeli u procesu gradnje - prljavog i sporog rada, buke miješalice za mort i neurednog gradilišta prepunog bara i praznih papirnatih vreća.

Upotreba najmodernijih tehnologija u procesu proizvodnje jamstvo je za nastanak energetski učinkovite, održive i inovativne opeke, koja je pogodna kako za moderne projekte, tako i za tradicionalnu arhitekturu.

Zdravo stanovanje u kućama od opeke

Trudimo se vaš život učiniti udobnijim, zdravijim i konfornijim.

Naša želja je da svaki dom bude zdrav, prozračan i za obitelj, siguran. Trudimo se da uz naše proizvode prepoznate toplinu doma i zdravu mikroklimu koju vam naša opeka nudi. Ugrijte se uz svoje bližnje, a ventilaciju zida i brigu o njemu, prepustite nama.

Upoznajte proizvod koji vam pruža neizmjernu udobnost u domu i uz kojeg stvarate uspomene u okrilju ugodne i zdrave mikroklime.

Posjetite Semmelrock izložbeni vrt

Inspiracija za vaš dom

Semmelrock je dio Wienerberger grupe što znači da kod nas sve za svoj dom možete pronaći – pod istim krovom. Ako planirate uređenje svoje okućnice ili čitavog doma - navratite u naš izložbeni vrt gdje možete pronaći dostojnu inspiraciju za dom te saznati se potrebne informacije od naših djelatnika. 

Opeka u arhitekturi: estetski privlačna i moderna

Hiša Celovška

Pronađite inspiraciju u pregledu inovativnih i modernih arhitektonskih rješenja. Započinite s jednom od najupečatljivijih modernih građevina na ovim prostorima koja na prvi pogled osvaja svojim modernim dizajnom, eklektičnim spojem prirodnih materijala, čistim linijama te prije svega magičnom crnom fasadom.

Život u energetski učinkovitoj kući

e4 kuća

Koncept energetske učinkovitosti kuće u svakodnevnom stanovanju nije samo moderan smjer u graditeljstvu i arhitekturi. To je idejna cjelina čije se prednosti odražavaju u pametnom korištenju prirodnih resursa, brižnom odnosu prema okolišu i još većem komforu stanovanja uz osjetno manji financijski trošak.

Povezani artikli

Mother and child reading a book

Prijavi se na Newsletter

Povremeno saznaj nešto novo o nama, novim proizvodima te nadolazećim konferencijama i događajima.