Prijava projekata za nagradu Brick 24

BRICK 24

Prijave su zatvorene

Hvala svima koji su prijavili svoj projekt

Wienerberger Brick Award 2024: Ključne činjenice i podaci

Nagrada Wienerberger Brick Award, prvi put pokrenuta 2004. godine, međunarodno je poznata nagrada koja prepoznaje inovativna arhitektonska rješenja od opeke.

Kroz izvanrednu arhitekturu predstavlja se raznolikost oblika i boja opeke koja može biti korištena za zidove, fasade, krovove i opločnike. Svi prijavljeni projekti su velika inspiracija arhitektima širom svijeta.

Opširnije

Dobitnici nagrade Brick 22

Vrijeme je za otkrivanje pobjednika!

Kao i svake godine do sada, nagrade su odnijeli projekti koji se razlikuju od ostalih, koji zrače nečim novim i uzbudljivim, te koji se vrhunskim arhitektonskim projektom od opeke razlikuju od projekata koje najčešće viđamo. Pogledajte dobitnike u svih 5 kategorija!

POGLEDAJ DOBITNIKE

Pogledaj online simpozij

Architecture: Connecting Nature and Culture

Sudionici panela razgovarali su o tome kako i koliko arhitekti mogu napraviti značajan doprinos izgrađenom okolišu.

Opširnije

© Fernando Manoso
Projekti odabrani u uži krug
2022 godine, nagrada Brick zabilježila je rekordan broj prijava! Od njih skoro 800, odabrano je 50 projekata koji se natječu za nagradu Brick. Pogledaj koji su to projekti!
© Ruben P. Bescos
Rekordan broj prijava za Brick 22!

10. put za redom dodijeljena je nagrada Brick, a 2022. godine natjecanje je zabilježilo rekordan broj prijava. Projekti su prijavljeni iz 53 zemlje iz cijelog svijeta, što je u usporedbi s 2020. godinom, porast od 22%.

Oud Laethem

Knjiga Brick Book

Brick Book knjiga ističe opeku kao bezvremenski građevinski materijal u budućnosti usmjerenoj arhitekturi.

Brick Award 20: Pobjednici

Inspiracija širom svijeta

Njezin je cilj nadahnuti arhitekte iz cijelog svijeta da predstave svoje najnovije kreativne projekte inovativne arhitekture od opeke.

Opširnije

Nagrada Brick Award 2020

Međunarodno priznata nagrada

Za osvojiti nagradu Brick potreban vam je izvanredan projekt. Sudjelovati mogu arhitekti, kritičari i novinari arhitekture iz cijelog svijeta.

Opširnije

Dobitnici Wienerbergerove nagrade Brick Award

Od 2004. godine se dodjeljuje Wienerbergerova nagrada Brick Award za izvanredna arhitektonska rješenja u kojima se koristi opeka, ali i arhitektima kao autorima istih. Svake dvije godine se diljem svijeta prijavi veliki broj projekata za dodjelu nagrade.

Opširnije

Natječaj za Wienerbergerovu nagradu Brick Award

Široka lepeza primjena se kreće od građevinskih rješenja kod kojih se koriste klasični glineni blokovi, fasadna opeka i crijep pa sve do kreativne primjene opeke od gline za popločavanje kao i keramičkih fasadnih panela.

Opširnije

Andrija Rusan: Arhitektura s ljubavlju

Na domaćoj je arhitektonskoj sceni već 35 godina i dobro je upućen u zbivanja i trendove. Prvi u nizu velikih projekata bilo mu je uređenje prizemlja i taverne Hotela Esplanade, a njegov je tim za poslovnu zgradu tvrtke Lumenart u Puli osvojio nekoliko važnih priznanja, među kojima je i Wienerberger Brick Award.

Opširnije

Gradnja opekom
Harbour Building in Antwerp. Brick Award 22 Category "Living together". Sergison Bates architects. Hallway view

Webshop