Objavljeni dobitnici nagrade Brick 22

Vrijeme je za otkrivanje pobjednika!

Wienerberger Brick Award dodjeljuje se u pet kategorija, a unutar svake odabran je pobjednik kategorije, kao i jedan glavni dobitnik. 

SAZNAJ DOBITNIKE

Online simpozij 🡪 Architecture: Connecting Nature and Culture

10. lipnja 2022., u 09:00 sati

Ovogodišnji pobjednici bit će proglašeni 9. lipnja 2022. na službenoj ceremoniji dodjele nagrade Brick Award 22. Na konferenciji za novinare i panel diskusiji koja će se održati 10. lipnja 2022. sudionici će podijeliti svoje uvide u projekte Brick Award 22 i razgovarati o tome kako arhitekti mogu napraviti značajan doprinos izgrađenom okolišu.

Opširnije

Projekti odabrani u uži krug

50 najzanimljivijih projekata

Wienerberger Brick Award obuhvaća projekte koji ostavljaju snažan i trajan dojam u arhitekturi te je ujedno priznanje posebno uspješnim primjerima moderne arhitekture od opeke. Nagrada Brick dodjeljuje se u pet kategorija, a unutar svake od njih bit će odabran pobjednik kategorije, kao i jedan glavni dobitnik. 

Opširnije

Brick 2022: Rekordan broj prijava

2022. godina obilježava posebnu godinu za Brick Award jer će Wienerberger deseti put dodijeliti ovu nagradu.

Nagradom Brick nagrađuju se projekti u pet kategorija, a unutar svake od njih dodjeljuje se novčana nagrada, kao i za glavnog dobitnika. Većina prijava za Brick Award 22 su projekti unutar kategorija "Feeling at home" i "Living Together" . 

Opširnije

Wienerberger Brick Award 2022: Ključne činjenice i podaci

Nagrada Wienerberger Brick Award, prvi put pokrenuta 2004. godine, međunarodno je poznata nagrada koja prepoznaje inovativna arhitektonska rješenja od opeke.

Kroz izvanrednu arhitekturu predstavlja se raznolikost oblika i boja opeke koja može biti korištena za zidove, fasade, krovove i opločnike. U lipnju 2020. godine nagrada Brick Award bila bi dodijeljena deveti put, ali zbog pandemije corona virusa, događaj je odgođen te će se dodjela održati kao digitalna ceremonija na jesen 2020. godine.

Opširnije

Oud Laethem

Knjiga Brick Book

Brick Book knjiga ističe opeku kao bezvremenski građevinski materijal u budućnosti usmjerenoj arhitekturi.

Brick Award 20: Pobjednici

Nagrada Brick Award nudi arhitektima iz cijelog svijeta mogućnost da predstave svoje najnovije kreativne projekte inovativne arhitekture od opeke.

Njezin je cilj nadahnuti arhitekte kao i druge ljude da podijele koncepte dizajna te da istraže nove načine gradnje.

Arhitekti iz cijeloga svijeta predstavljaju svoje inovativne koncepte s keramičkim materijalima: predana su 644 projekta iz 55 zemalja

Opširnije

Wienerbergerova nagrada Brick Award 2020

Brick Award je međunarodno priznata nagrada i predstavlja izvanrednu arhitekturu od opeke.

Za nagradu Brick Award 2020, Wienerberger poziva na prijavu izvanrednih projekata iz cijelog svijeta. Poziva se arhitekte, kritičare i novinare arhitekture da prijave projekte.

Opširnije

Dobitnici Wienerbergerove nagrade Brick Award

Od 2004. godine se dodjeljuje Wienerbergerova nagrada Brick Award za izvanredna arhitektonska rješenja u kojima se koristi opeka, ali i arhitektima kao autorima istih. Svake dvije godine se diljem svijeta prijavi veliki broj projekata za dodjelu nagrade.

Opširnije

Natječaj za Wienerbergerovu nagradu Brick Award

Široka lepeza primjena se kreće od građevinskih rješenja kod kojih se koriste klasični glineni blokovi, fasadna opeka i crijep pa sve do kreativne primjene opeke od gline za popločavanje kao i keramičkih fasadnih panela.

Opširnije

Andrija Rusan: Arhitektura s ljubavlju

Na domaćoj je arhitektonskoj sceni već 35 godina i dobro je upućen u zbivanja i trendove. Prvi u nizu velikih projekata bilo mu je uređenje prizemlja i taverne Hotela Esplanade, a njegov je tim za poslovnu zgradu tvrtke Lumenart u Puli osvojio nekoliko važnih priznanja, među kojima je i Wienerberger Brick Award.

Opširnije

Architect or designer comparing brick sample in front of computer screen

Sve o nagradi Brick

Prijavite se i budite u toku s najvažnijim novostima i događanjima, terminu održavanja ceremonije te pobjedničkim projektima na ovogodišnjoj dodjeli. 

Webshop