Brick Award 14 Architecture Talks, trophies
Wienerberger jobs

Dobitnici Wienerbergerove nagrade Brick Award 2018

Od 2004. godine se dodjeljuje Wienerbergerova nagrada Brick Award za izvanredna arhitektonska rješenja u kojima se koristi opeka, ali i arhitektima kao autorima istih. Svake dvije godine se diljem svijeta prijavi veliki broj projekata za dodjelu nagrade. Nakon toga neovisni novinari i kritičari za područje arhitekture kao i arhitekti analiziraju i diskutiraju o projektima te, u uži krug, svrstavaju 50 projekata koje dijele u različite kategorije, a koji se tada nominiraju za dodjelu nagrade.

Nominacija se predstavljaju međunarodnom žiriju renomiranih arhitekata koji biraju dobitnike iz pojedinih kategorija kao i dobitnika glavne nagrade. Među članovima žirija su bili arhitekti dobitnici Pritzker nagrade iz 2012. Wang Shu, Laura Andreini, Mies van der Rohe, finalist iz 2015., Jonathan Sergison i Anne Kaestle koja je bila dobitnica nagrade iz 2016., a to su samo od nekih.

Pobjednici Wienerbergerove nagrade Brick Award se objavljuju svake dvije godine  na ceremoniji dodjele nagrada i prikazuju se u pratećem Brick godišnjaku!

Dobitni projekti se mogu naći svugdje u svijetu. Prvu Wienerbergerovu nagradu Brick Award 2004. je osvojio Josef Pleskot u Republici Češkoj sa svojim iznimnim rješenjem za prolaz pješaka u parku dvorca. U godinama nakon toga glavne nagrade su otišle u Mađarsku, Njemačku, Liechtenstein, Južnu Afriku, Tajland, Austriju i Španjolsku. Na posljednjoj dodjeli Wienerbergerove nagrade Brick Award u 2018. glavna nagrada je dodijeljena arhitektima iz Velike Britanije i Švicarske.

Provjerite tko je dobitnik Brick Award 2018 pod naslovom "The Winners 18"!

Dobitnici nagrade Brick Award 2018. su objavljeni 28. svibnja 2018. za vrijeme ceremonije dodjele nagrada te su predstavljani u Brick godišnjaku zajedno s 50 nominacija.

Novčana nagrada

Sjajno je biti pobjednik. Osim časti i prestiža koji dolaze s osvajanjem nagrade, projekti koji osvoje Wienerbergerovu nagradu Brick Award osvajaju i novčanu nagradu. U 2020. godini će novčana nagrada iznositi 5.000 eura za svakog dobitnika određene kategorije i 7.000 eura za glavnu nagradu (uključujući dobitnika određene kategorije). Dobitnik glavne nagrade bira se iz skupine dobitnika pojedinih kategorija.

 

Postani dobitnik Wienerbergerove nagrade Brick Award

Kako bi saznali kako sudjelovati u natječaju, molimo provjerite detalje na submission. Za najnovije informacije o predstojećoj nagradi Brick Award možete saznati na našem Facebooku i Twitteru.

Architects working in their office

Prijava na Newsletter

Naš newsletter donosi najvažnije informacije iz Wienerberger svijeta. Jednostavno se prijavite kako bi dobivali informacije na Vaš e-mail.

Webshop