Hiša Kostanjevica na Krki
Hiša Kostanjevica na Krki
Obiteljska kuća

Ventilirane fasade

Bezvremenska moderna fasada s nepogrešivim karakterom gline kao prirodnog proizvoda. Zaljubite se u izgled, zavolite kvalitetu!

  • Prirodno i zdravo stanovanje
  • Potpuna sloboda pri oblikovanju
  • Moderni dizajn i ravne linije
  • Iznimne toplinske performanse
  • Optimalna klima u unutrašnjosti
  • Sveobuhvatna sistemska rješenja

Ventilirana fasada predstavlja fasadni sustav kod kojeg se između toplinske izolacije i finalnog fasadnog sloja nalazi ventilirani zračni sloj.

Na taj način se postiže kruženje zraka u fasadnom sustavu, što omogućava brže sušenje vlage u objektu, ljeti sprječava pregrijavanje unutrašnjih prostorija a zimi brzo hlađenje

 

Dio sustava Wienerberger ventiliranih fasada je Modern linija proizvoda Tondach glinenog crijepa. Osim što su ekonomični i lako prilagodljivi, ovi crjepovi su pogodni za postavljanje i na fasadne obloge. Dodatna postojanost boja osigurana je različitim oplemenjivanjem gornje površine crijepa.

Inovativnim rješenjima, modernim linijama i formatima, ovi crjepovi ne samo da prate trendove nego ih postavljaju. Dizajnerski čistim, pravocrtnim linijama zajedno s formatom koji osigurava brzo i lako postavljanje pružaju odgovor najsuvremenijim zahtjevima moderne arhitekture. Minimalistički izgled crijepa otvara prostor za kreativnost svakog od vas, samo se prepustite mašti i inspiraciji!

 

Nosivu konstrukcije Wienerberger ventiliranih fasada čini ziđe od Porotherm IZO Profi opeke, koja je namijenjena je za gradnju energetski efikasnih objekata kao što su gotovo nul energetske, pasivne i niskoenergetske kuće. Stabilna ovojnica Porotherm IZO Profi opeke ispunjena je kamenom vunom koja ima odlična svojstva toplinske izolacije, nije zapaljiva, odolijeva starenju, ne upija vodu i paropropusna je. Na taj način postižu se neusporedivo bolje U vrijednosti (do 0,13 W/m2K), uz zadovoljavanje sadašnjih i budućih zahtjeva energetske efikasnosti objekata.

 

Odziv grijanja kod Porotherm IZO Profi opeke je mnogo brži od drugih konstrukcijskih sistema, što donosi uštedu energije i niže troškove. Zidovi od Porotherm IZO Profi opeke su jedinstveni u tome što nude visoku toplinsku izolaciju s jednako visokim svojstvima akumulacije topline na način da zadržavaju visoku temperaturu i vraćaju ju natrag samo kad vanjska temperatura padne. Zbog toga prostorna klima ostaje uravnotežena tijekom cijele godine – zimi se zidovi sporo hlade, a ljeti se sporo zagrijavaju. Nijedan drugi građevinski materijal nema takve performanse!

Sveobuhvatnim sistemskim rješenjima dat je odgovor i na najmanje arhitektonske i konstrukcijske zahtjeve. Ugradnjom Wienerberger sistemske opreme omogućena je maksimalna funkcionalnost i zaštita vašeg doma te se uveliko produžava njegov životni vijek. Cjelokupnim sistemskim rješenjima se osigurava tehnički ispravna gradnja, zahtijevana nosivost, otpornost i izolativnost, dovoljno prozračivanje te savršena zaštita od svih vremenskih utjecaja i nepogoda. 

Prirodno i zdravo stanovanje

Wienerberger proizvodi omogućuju optimalnu vlažnost prostorija i tako osiguravaju zdravu životnu sredinu za našu djecu. Nezavisna ispitivanja Instituta za građevinsku biologiju u Rosenheimu i Instituta Sentinel-Haus u Freiburgu su dokazala da Porotherm proizvodi ne sadrže štetne tvari te da ne dolazi do isparavanja koja bi ugrožavala zdravlje.

Odnos kvalitete i životnog vijeka proizvoda te njegovog utjecaja na okoliš tijekom iskopa sirovina, proizvodnje, transporta, ugradnje, korištenja i odlaganja je veoma važan. Porotherm proizvodi od opeke su sastavni dio koncepta održive proizvodnje, što u kontekstu zdravog i sigurnog doma podrazumijeva upotrebu prirodne i trajne gline, drugih recikliranih materijala te izbjegavanje opasnih i zdravlju štetnih tvari.

Samo je najbolje dovoljno dobro za našu djecu!

Woman at workplace with blueprint holding tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Preuzmite AutoCAD detalje

Za projektiranje Vaše ventilirane fasade preuzmite besplatne AutoCAD detalje.

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.