Brick Award 2020
Brick Award 2020

Rekordan broj prijava pokazuje popularnost ove nagrade

2022. godina obilježava posebnu godinu za Brick Award jer će Wienerberger deseti put dodijeliti ovu nagradu.

Brick 22 Key Visual Startseite

Razdoblje prijave za Brick Award 22 završilo je 8. travnja 2021. s novim rekordom. Prijavljeno je 789 arhitektonskih projekata iz 53 zemlje iz cijelog svijeta, što je u usporedbi s 2020. godinom, porast od 22%.

Većina projekata prijavljena je iz Nizozemske, Njemačke i Belgije, zemalja u kojima Wienerberger ima vodeću tržišnu poziciju. Također, s izvoznih tržišta Wienerbergera, poput Španjolske, Irana, Meksika, Argentine, Brazila i Australije, prijavljen je velik broj projekata koji pokazuju neovisnost i međunarodnost Nagrade.

Nagradom Brick dodjeljuje se pet kategorija, unutar svake od njih dodjeljuje se novčana nagrada, kao i za glavnog dobitnika. Većina prijava za Brick Award 22, spadalo je u kategoriju "Feeling at home" s 29% i "Living Together" s 27% od ukupno prijavljenih radova. Daljnje su kategorije "Working together” i“Building outside the box”.

 

„Arhitektura ima važnu ulogu posrednika jer konfigurira veze između ljudi i izgrađenog okruženja. U urbanim sredinama, posebice, vidimo potrebu za inovativnim pristupom i stvaranjem atraktivnih rezidencijalnih i radnih okruženja,“ primjećuje Heimo Scheuch, predsjednik Uprave društva Wienerberger. Arhitektura se mora neprestano mijenjati koristeći nove oblike, materijale i koncepte. Osim estetskih težnji, treba zadovoljiti stroge tehničke propise i sve više zahtjeve za kvalitetom. Pitanja održivosti, kao što su energetski učinkovita gradnja i mogućnost recikliranja, danas su jednako nužna koliko i očigledna. Istodobno, ekonomičnost stanovanja je bitan aspekt kojeg treba imati na umu.

 

All Brick Books, 2020 in middle

Knjiga Brick Book

Među svih 789 prijava, 50 najboljih i najzanimljivijih projekata odabrat će međunarodni žiri i objaviti u knjizi Brick 22 u ljeto 2022. godine.

Architects working in their office

Pratite nas!

Naš newsletter donosi najvažnije informacije iz Wienerberger svijeta. Jednostavno se prijavite kako bi dobivali informacije na Vaš e-mail.

Saznajte više!

Webshop