Wienerberger grupa

Wienerberger je vodeći svjetski dobavljač građevinskog materijala i infrastrukturnih rješenja. Aktivno doprinosimo boljoj kvaliteti življenja i sukreiramo budućnost gradnje.

  • Opeka: broj 1 u svijetu
  • Fasadna opeka: broj 1 u Europi
  • Glineni crijep: broj 1 u Europi
  • Betonski opločnici: broj 1 u Europi

Tvrtka Wienerberger je osnovana u Beču 1819. godine gdje je i danas sjedište Grupe. U 200 godina postojanja razvila se iz lokalne tvornice opeke u globalnog inovativnog lidera u proizvodnji pametnih građevinskih materijala i infrastrukturnih rješenja.

Wienerberger je vodeći svjetski dobavljač građevinskog materijala i infrastrukturnih rješenja. Jedini je multinacionalni proizvođač glinenih blokova za zidove, fasadne opeke i glinenog crijepa, plastičnih i keramičkih cijevnih sustava, kao i betonskih i glinenih opločnika. Broji više od 16.000 zaposlenika i posjeduje skoro 200 proizvodnih pogona u 30 zemalja diljem svijeta, najvećim dijelom u Europi, ali i Sjevernoj Americi i Indiji.

Četiri su glavna područja djelovanja Wienerberger grupe: Wienerberger Building Solutions (WBS), Wienerberger Piping Solutions (WPS), North America Business  te Holding & Others.  Sva četiri područja imaju jedan zajednički cilj – ponuditi inovativna rješenja  za sadašnje i buduće potrebe čovjeka, poboljšati kvalitetu življenja.

Naši kupci i partneri prepoznaju vrijednost koju nudimo kroz inovativne proizvode i sistemska rješenja te smo uspješno pozicionirani na svim tržištima na kojima poslujemo, a na mnogima smo i lider u svojoj industriji.

Architects working in their office

Prijava na Newsletter

Naš newsletter donosi najvažnije informacije iz Wienerberger svijeta. Jednostavno se prijavite kako bi dobivali informacije na Vaš e-mail.

Webshop