Linije proizvoda za savršen dom!

JUPITER - crijep velikog formata idealan za svaki krov

Jupiter je estetski lijep crijep, a odlikuje se vrhunskom kvalitetom te svojim izgledom odaje ugodnu klimu za život.

  • Veliki format - 10 kom/m2
  • Jednostavno, brzo i ekonomično postavljanje
  • Izvrsno rješenje za renovacije i novogradnju
  • Kompletan sistem dodatne opreme
  • 33 godine jamstva

 

Crijep Jupiter je crijep velikog formata i s njim pokrivanje postaje brz i jednostavan zadatak. Osim toga, ovaj crijep ima mogućnost kliznog letvanja.

Crijep karakteriziraju dva paralelna žlijeba odvojena središnjim hrptom čime se postiže sigurna zaštita protiv jake kiše ili snažne mećave. Ovaj se crijep izvrsno primjenjuje kod izgradnje tradicionalnih i modernih građevina. Živopisna struktura površine crijepa krovu će podariti klasičan i elegantan izgled.

Tondach Jupiter polovica crijepa

Prema pravilima krovopokrivačkog zanata i radi povećanja sigurnosti od kiše preporučuje se pokrivanje krova s preklopom. (Na pola crijepa) To nam omogućava fazonski komad polovica crijepa. Zavisno od širine krova, stavljaju se u svaki drugi red po dvije polovice crijepa ili u svaki red jedna polovica crijepa. Na taj je način moguće mijenjati širinu krova i time izbjeći rezanje crijepa na rubovima krova.

Tondach Jupiter odzračnik

Svaki krov sukladno pravilima struke mora imati odzračivanje. Temperatura zraka ispod crijepa je 3 do 4 puta veća od vanjske temperature. Brzi protok vrućeg i vlažnog zraka neophodan je i jako važan za dobru mikroklimu u potkrovnom stanu te za dugotrajnost krovne konstrukcije i pokrova. Odzračni crijep je jedan od najčešće korištenih načina odzračivanja krova i potkrovlja. Odzračivanje krova mjeri se u površini presjeka izlaza zraka što kod odzračnog crijepa iznosi 25 cm2 . Minimalan utrošak odzračnog crijepa na jednom krovu je 2 komada po metru dužnom sljemena i grebena.

Tondach Jupiter rubni desni/lijevi crijep

Najbolje konstrukcijsko rješenje za bočni završetak krova je TONDACH rubni crijep za odgovarajuće rubno područje. Bočni preklop rubnog crijepa je idealna zaštita zabata od vremenskih utjecaja.

Dostupne boje

Natur: prirodno crvena

Natur Color:  crvena, bakrenosmeđa, tamnosmeđa, crna, antik, granit, tamnosiva, oker antik

Color+: crna, crvena, siva