Saturn granit
Tondach krovni prozori - ugrađen HR

Savršen par - Tondach crijep & krovni prozor

Dobitna kombinacija za elegantan, a istovremeno dugotrajno siguran krov je ugradnja cjelokupnog rješenja koje nudi Tondach. Odaberite crijep koji vam se sviđa, pripadajuću sistemsku opremu i željeni krovni prozor te dopustite da naš certificirani izvođači odradi sav posao. Kvaliteta i sigurnost na taj način su zagarantirani! 

Svatko se barem jednom u životu (prije ili kasnije) susretne s temom stambenog pitanja. Što odabrati? Kupiti stan, kupiti kuću i preuređivati ili izgraditi dom prema vlastitim željama iz temelja? Odgovor na ovo pitanje nije lako dati, on ovisi o jako puno faktora. Od preferencija budućeg vlasnika preko financijskih mogućnosti, do sredine u kojoj će se nekretnina nalaziti. Ono što je za vas bitno, ukoliko se odlučite na avanturu izgradnje vlastitog doma, to je da imate pouzdanog partnera na svojoj strani s čitavom paletom sistemskih rješenja za vaš budući dom.

Počevši od modernih Porotherm zidnih sistema s razrađenim svim detaljima toplinskih mostova, preko rješenja u obliku Porotherm polumontažnih stropnih konstrukcija i kompletnog Tondach rješenja za krov, do Semmelrock rješenja za uređenje okoliša i Terca klinker opeke za ekstravagantne fasade. Cjelokupno rješenje na jednom mjestu.

Roof windows

Trebate izračun materijala?

Isprobajte jednostavne kalkulatore za sve vrste krovova!

Kako do najsigurnijeg krova?

Tondach rješenja za krov se mogu prilagoditi svakom krovu, u svakom podneblju. Tako za krovove u kontinentalnim dijelovima s više snježnih padalina, Tondach sistemi za zaštitu od snijega brinu o sigurnosti prolaznika, zadržavajući snijeg na krovu do njegovog topljenja. S druge strane, u primorskim krajevima, veći izazov predstavlja vjetar, s obzirom da je ponekad toliko jak da nepričvršćeni crijep može odletjeti s krova, što osim materijalne štete, može imati i fatalne posljedice. Svi Tondach crjepovi imaju mogućnost pričvršćivanja pomoću kopči. Ovisno o vrsti crijepa i poziciji na krovu, ovisi i tip kopče koja se ugrađuje.

 

Jednom kada napokon izgradimo vlastiti „krov nad glavom“, osim što želimo da je siguran, isti mora biti i trajan. To osiguravaju Tondach sistemi za prozračivanje (ventilaciju) krova i paropropusne krovne folije koje štite krovnu konstrukciju od nastanka kondenzata i vlage. Drvo kao glavni konstrukcijski materijal naših krovova, da bi bilo trajno, mora biti suho i zaštićeno od vlage. U suprotnom nastaju gljivice i plijesan te ono počinje trunuti. Ugradnjom Tondach krovne folije, Tondach mrežica za ptice, Tondach sljemeno-grebenih traka i Tondach crjepova odzračnika, osiguravamo adekvatnu ventilaciju krova te maksimaliziramo trajnost drvene konstrukcije.

Šteta je ne iskoristiti potkrovlje kao stambeni prostor. Upravo iz ovog razloga, najnoviji dodatak Tondach rješenjima su Tondach krovni prozori. Puštanjem prirodnog svjetla u potkrovlje, možemo pretvoriti neiskorišteni tavan u vrlo atraktivni i ugodan prostor za život te time dodatno podići vrijednost same nekretnine. Tondach krovni prozori su u potpunosti kompatibilni s Tondach crijepom i dostupni su u 6 najtraženijih dimenzija. Osim samih krovnih prozora, u ponudi su i vanjske tende, kao i unutarnja sjenila, tako da uvijek možete kontrolirati količinu svjetla koja Vam je potrebna. Za one koji žele živjeti energetski efikasno, postoji mogućnost ugradnje i Tondach termoizolacijskog seta za okvir prozora, koji minimalizira energetske gubitke prilikom hlađenja ili grijanja potkrovlja.

 

Tondach sistemska rješenja osigurat će zaštitu vašeg doma, pružajući vam ugodan i siguran boravak za vas i vašu obitelj. Nemojte razmišljati nego odaberite Tondach kvalitetu!

To je Wienerberger – cjelokupno rješenje na jednom mjestu.

Lifestyle image

Kontaktirajte nas za više informacija 

Budite sigurni da ste odabrali pravi model za vaš krov
te se uvjerite u vrhunsku kvalitetu naših proizvoda.