Veneton 11

Veneton 11 crijep
Moderna kuća s Tondach crijepom

Što sve čini Veneton 11 krov?

Tek kada je osnovni crijep Veneton 11 (Venera) ugrađen s nizom svoje originalne sistemske opreme, možemo govoriti o krovu kao sustavu. Bilo da se radi o dodatnim keramičkim elementima, elementima za prozračivanje krovne konstrukcije, za zaštitu od snijega, sekundarnom krovu ili zaštiti od vjetra, svaki element ima svoju funkcionalnost te pruža određenu sigurnost ili estetski izgled. 

Keramička opema

Veneton 11 (Venera) odzračnik

Svaki krov sukladno pravilima struke mora imati odzračivanje. Temperatura zraka ispod crijepa je 3 do 4 puta veća od vanjske temperature. Brzi protok zraka neophodan je i jako važan za dobru mikroklimu u potkrovnom stanu te za dugotrajnost krovne konstrukcije i pokrova.

Odzračni crijep je jedan od najčešće korištenih načina odzračivanja krova i potkrovlja. Odzračivanje krova mjeri se u površini presjeka izlaza zraka što kod Veneton 11 odzračnog crijepa iznosi 33 cm2

Minimalan utrošak odzračnog crijepa na jednom krovu je 2 komada po metru dužnom sljemena i grebena.

Venera odzračnik

Veneton 11 (Venera) priključak za sljeme

Ovim crijepom se omogućava polaganje sljemenjaka suhom izvedbom. To znači da se ne koristi mort za montažu sljemenjaka. Na crijepu je jednim uzvišenjem zatvoren val crijepa u koji se uklopi sljemenjak. Sljemenjaci se pričvršćuju kopčama, što je u svakom pogledu ljepše, funkcionalnije, dugotrajnije i jeftinije.

Venera priključak za sljeme

Veneton 11 (Venera) crijep za strehu

Crijep za strehu se koristi u prvom redu te omogućava najsigurnije i najbrže otjecanje oborinske vode u oluk.

Venera crijep za strehu

Veneton 11 (Venera) rubni crijep

Najbolje konstrukcijsko rješenje za bočni završetak krova je Veneton 11 rubni crijep za odgovarajuće rubno područje. Bočni preklop rubnog crijepa pruža estetski lijep završetak krova te je idealna zaštita zabata od vremenskih utjecaja. Razlikujemo rubni lijevi crijep, rubni desni crijep, rubni lijevi za strehu, rubni desni za strehu, rubni lijevi za sljeme i rubni desni za sljeme. 

Venera rubni crijep
Venera rubni crijep
Venera rubni crijep
Venera rubni crijep
Venera rubni crijep
Venera rubni crijep

Dodatna (nekeramička) opema

Pored keramičke opreme, u krovnom sustavu je ugrađena i dodatna (nekeramička) oprema. Za izvođenje sekundarnog krova je Tondach FOL Thermo DT krovna folija savršeno rješenje, s obzirom na njene povoljne karakteristike i garanciju od čak 20 godina!

Za sprječavanje nekontroliranog klizanja snježnog pokrivača s vašeg krova, trajno i sigurno rješenje nude Tondach snjegobrani, koji se savršeno prilagođavaju profilu pojedinačnog crijepa, a oblikom i bojom ne narušavaju izgled krova. Pored toga, za zaštitu od nevremena, odnosno za sprječavanje podizanja crijepa uslijed djelovanja vjetra, ugrađuju se različite kopče za pričvršćivanje (kopča za prvi red, kopča za bočni utor, kopča za rezani crijep).

Ugradnja po mjeri izrađene Tondach sistemske opreme je neophodna za izvedbu skladnog i tehnički ispravnog krovišta kao i za postizanje veće sigurnosti i dužeg životnog vijeka krova. Ona estetski u potpunosti odgovara crijepu, prevenira naknadne troškove sanacije, a istodobno čini sustav optimalnih rješenja za krovove u svim podnebljima.

Paropropusna folija Tondach FOL Thermo DT
Paropropusna folija Tondach FOL Thermo DT
Odzračna traka za sljeme i greben
Odzračna traka za sljeme i greben
Koraflex Plus traka za opšav dimnjaka
Koraflex Plus traka za opšav dimnjaka
Kopča za bočni utor crijepa
Kopča za bočni utor crijepa
Kopča za prvi red crijepa
Kopča za prvi red crijepa
Češalj za strehu
Češalj za strehu
Odzračni element s češljem
Odzračni element s češljem
Zaštitna rešetka za ptice
Zaštitna rešetka za ptice
 Team of Tallinna office - meeting

Dogovorite se za sastanak 
sa projektno-tehničkim
timom

Trebate tehničku pomoć? Kontaktirajte nas za besplatnu tehničku pomoć, prodajno savjetovanje ili izračun materijala.

Webshop