Product installation photosession
Architect and Wienerberger project manager talking about advantages of a mineral wool infilled clay block at architect's office

Zašto Porotherm IZO Profi opeka?

Uspješna i energetski učinkovita gradnja, osim korištenja građevinskih materijala visoke učinkovitosti, prije svega se odlikuje kvalitetnim projektom i kvalitetnom izvedbom. Porotherm IZO Profi opeka sa superiornim toplinskim karakteristikama namijenjena je za gradnju energetski efikasnih objekata kao što su gotovo nul energetske, pasivne i niskoenergetske kuće.

 
Superiorna toplinska izolacija

Stabilna ovojnica Porotherm IZO Profi opeke ispunjena je kamenom vunom koja ima odlična svojstva toplinske izolacije, nije zapaljiva, odolijeva starenju, ne upija vodu i paropropusna je. Na taj način postižu se neusporedivo bolje U vrijednosti (do 0,13 W/m2K), uz zadovoljavanje sadašnjih i budućih zahtjeva energetske efikasnosti objekata.

Uravnotežena klima tijekom cijele godine

Odziv grijanja kod Porotherm IZO Profi opeke je mnogo brži od drugih konstrukcijskih sistema, što donosi uštedu energije i niže troškove. Zidovi od Porotherm IZO Profi opeke su jedinstveni u tome što nude visoku toplinsku izolaciju s jednako visokim svojstvima akumulacije topline na način da zadržavaju visoku temperaturu i vraćaju ju natrag samo kad vanjska temperatura padne. Zbog toga prostorna klima ostaje uravnotežena tijekom cijele godine – zimi se zidovi sporo hlade, a ljeti se sporo zagrijavaju. Nijedan drugi građevinski materijal nema takve performanse!

Dodatna korisna površina

Posebno dizajnirana Porotherm IZO Profi opeka uveliko doprinosi smanjenju debljine zidova i vremenu izgradnje objekta. Tako se smanjuje ili u potpunosti izbjegavaju dodatni slojevi izolacije (i s njima povezani radovi) te se time smanjuje ukupna debljina zidova čak i do 10 cm. Za dvojni objekt visine do 2 kata to znači dodatna površina od oko 4 m2. Pri tome, Porotherm IZO Profi opeka ispunjava sve zahtjeve toplinske, akustične i protupožarne zaštite kao i strukturalne stabilnosti. 

Ušteda prostora / Debljina zida u cm / U vrijednost 0,29 W/m2K
Ušteda prostora / Debljina zida u cm / U vrijednost 0,23 W/m2K
Jednostavna, suha i do 3 puta brža gradnja

Porotherm IZO Porfi opeke se međusobno povezuju Porotherm Dryfix.extra ljepilom, što osigurava brzinu gradnje, besprijekorno ravne površine te uredno i čisto gradilište. Za prosječnu obiteljsku kuću ušteda na mortu iznosi oko 10.000 litara. U odnosu na ostala rješenja, gradnja je do 3 puta je brža, a kako se radi o suhoj gradnji, vrijeme sušenja i zahtijevana čvrstoća gradnje postiže se odmah

Izvor: Kalkulations Richtzeiten Ziegelmauerwerk, Sonderdruck aus Handbuch Arbeitsorganisation Bau. Arbeitsgemeinschaft Mauerziegel e.V. Bonn, 2004.

Odlične akustične performanse

Pored iznimnih toplinskih svojstava, Porotherm IZO Profi opeka ima i odlične akustične performanse. Tako je uz upotrebu Porotherm sistemskih rješenja moguće postići vrijednosti zvučne izolacije i do 50 dB!

Prirodno i zdravo stanovanje

Porotherm proizvodi omogućuju optimalnu vlažnost prostorija i tako osiguravaju zdravu životnu sredinu za našu djecu. Nezavisna ispitivanja Instituta za građevinsku biologiju u Rosenheimu i Instituta Sentinel-Haus u Freiburgu su dokazala da Porotherm proizvodi ne sadrže štetne tvari te da ne dolazi do isparavanja koja bi ugrožavala zdravlje.

Odnos kvalitete i životnog vijeka proizvoda te njegovog utjecaja na okoliš tijekom iskopa sirovina, proizvodnje, transporta, ugradnje, korištenja i odlaganja je veoma važan. Porotherm proizvodi od opeke su sastavni dio koncepta održive proizvodnje, što u kontekstu zdravog i sigurnog doma podrazumijeva upotrebu prirodne i trajne gline, drugih recikliranih materijala te izbjegavanje opasnih i zdravlju štetnih tvari.

Samo je najbolje dovoljno dobro za našu djecu!

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Povezani artikli

Webshop