Ključne karakteristike Porotherm opeke
Love is in the air. Close up portrait of happy woman whispering on ear something pleasant to her beloved laughing hipster man while embracing him

Zašto Porotherm Profi opeka?

U odnosu na ostala rješenja, gradnja Porotherm Profi sistemom je do 3 puta je brža, a kako se radi o suhoj gradnji, vrijeme sušenja i zahtijevana čvrstoća gradnje postiže se odmah.

Do 3x brža gradnja!

Kako je danas vrijeme ključni resurs, u suvremenom građevinarstvu veliku prednost imaju rješenja koja štede na vremenu uz jednake ili čak manje financijske izdatke.

Vrijeme koje je nekada bilo potrebno za zidanje mortom je uporabom Porotherm Profi brušene opeke i Dryfix.extra ljepila smanjeno za čak 3 puta!

Izvor: Kalkulations Richtzeiten Ziegelmauerwerk, Sonderdruck aus Handbuch Kalkulations Richtzeiten Ziegelmauerwerk. Arbeitsgemeinschaft Mauerziegel e.V. Bonn, 2004.;
Mjerenje i normiranje rada: Zidanje Wienerberger Porotherm 30 Profi i Porotherm 25 Profi opekom, Građevinski fakultet Zagreb, 2020.

Dodatna korisna površina

Posebni oblik i toplinska svojstva Porotherm Profi opeke značajno doprinose smanjenju debljine vanjskih zidova. U usporedbi s tradicionalnim modul blokom je potreba za dodatnim slojevima toplinske izolacije znatno smanjena, što investitoru osigurava dodatnu korisnu površinu. Pri tome Porotherm Profi opeka zadovoljava sve zahtjeve za toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju te konstrukcijsku stabilnost.

6 cm tanji zid!
Porotherm 30 Profi
Modul blok 19/29/19

Ušteda energije do 60%

Porotherm Profi opeka pruža izvrsnu toplinsku izolaciju vašeg doma i stvara vidljive uštede energije. Zahvaljujući suhoj opečnoj gradnji kao i svim Porotherm sveobuhvatnim sistemskim rješenjima, u potpunosti su izbjegnuti toplinski mostovi u zidnim sustavima. U usporedbi s klasičnom opekom (Modul blok 19/29/19) je ušteda energije do 60%.

Opeka s visokom sposobnošću akumuliranja topline

Zahvaljujući kombinaciji oblika i konzistencije gline, opeka može postići ono što drugi građevinski materijali ne mogu. Naime, Porotherm Profi opeka pruža izolaciju od topline i čuva toplinu, čime sprječava brzo hlađenje zimi, a ljeti štiti od prekomjernog zagrijavanja.

Primjerice, kako bi od početne temperature T0=10°C dostigli željenu temperaturu u unutrašnjosti od T1=21°C, kod armiranobetonske konstrukcije potrebno je 48 sati, dok je kod Porotherm 25 Profi sistema potrebno nešto manje od 6 sati. Na taj način Porotherm Profi opeka značajno doprinosi smanjenju potrebne energije za grijanje ili hlađenje a odziv grijanja je do 9 puta brži!

Porotherm Profi - prolaz topline

Prirodno i zdravo stanovanje

Glineni građevinski materijali su prirodni, održivi i zdravi. Visoka paropropusnost Porotherm Profi opeke  omogućuje da unutarnji prostori dišu. Stoga je u zgradama izgrađenim od Porotherm Profi opeke osigurana zdrava životna klima, bez štetnih emisija koje bi mogle ugroziti zdravlje ljudi.

Grafika na web WTS

Sveobuhvatna sistemska rješenja

Za izgradnju obiteljskih kuća te višestambenih i poslovnih zgrada, Porotherm Profi opeka predstavlja moderno rješenje za kvalitetni masivni sistem visoke vrijednosti. Asortiman Porotherm Profi opeke je optimalan za izgradnju kako omeđenog tako i ispunskog ziđa. Sveobuhvatna Porotherm sistemska rješenja namijenjena su svim vrstama zidova i zidanih konstrukcija. Za vanjske ili unutarnje nosive zidove, pregradne zidove, stropne konstrukcije, rješenja za premošćavanje otvora iznad prozora i vrata kao i izradu vertikalnih i horizontalnih serklaža za energetski učinkovitu i potresno otpornu gradnju.

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Webshop