Hiša Žalec
Reference photo of single house in Ustie nad Priehradou 01
Tondach Jupiter crijep
Tondach Saturn crijep

Svijet boja

Moderni trendovi arhitekture stvaraju različite potrebe za bojama i oblicima glinenog crijepa. Tondach crijep nudi širok spektar boja i modela!

Kako bismo se prilagodili trendovima u aritekturi i omogućili svakome od vas da u našem asortimanu pronađe idealno rješenje za svoj krov - proizvodimo crjepove koji odgovaraju svim postojećim zahtjevima tržišta. Širok spektar boja i modela našeg Tondach crijepa zadovoljit će i najzahtjevnije korisnike te se savršeno uklopiti u kontinentalni dio ili mediteransko podneblje. Sve što trebate je pregledati dostupne modele i boje, odabrati željeni crijep te odlučiti koja će boja najbolje odgovarati vašim željama. Tondach crijep razvijen je da vam dozvoli potpunu kreativnu slobodu.

Završni sloj Tondach crijepa

Tondach glineni crijep se ne boja umjetnim bojama, već se prirodnim procesom engobiranja i glaziranja dobiva potpuno prirodna nijansa. Boje su podijeljene u tri kategorije: Natur, Natur Color te Color Plus. Koja je razlika? 

Tondach crijep Traditon 9 Natur Prirodno Crvena
Tondach crijep Traditon 9 Natur prirodno crvena
Tondach crijep Traditon 9 Natur Color Tamno Siva
Tondach crijep Traditon 9 Natur Color Tamno Siva
Tondach crijep Traditon 9 Color Plus Crna
Tondach crijep Traditon 9 Color Plus crna

Tondach Natur

Potpuno prirodan izgled i klasična elegancija za bezvremenske krovove. Natur boje nastaju prilikom pečenja crijepa, kemijskom reakcijom željeznog oksida u glini i kisiku. Graciozna boja prirode lako se uklapa u svako okruženje.

Tondach Natur Color

Različite vrste engobiranog crijepa za modernu i tradicionalnu arhitekturu. Engoba je mješavina fino mljevene gline i kisika koja se prije pečenja nanosi ravnomjerno na površinu suhog crijepa i zajedno se s crijepom peče na visokim temperaturama, što osigurava trajnost nijanse jednaku trajnosti crijepa. Na ovaj način, bez imalo štetnih kemijskih dodataka, ostvaruje se širok spektar Nature Color boja. Gornjoj površini crijepa daje ekološki zaštitni sloj u različitim nijansama.

Tondach Color Plus

Glazirani crijep optimalan je za svaki tip krova. Proizvodnja raznobojnih, glaziranih vrsta crjepova potpuno je u skladu s prirodom i analogna je proizvodnji engobirane vrste crijepa. Prilikom pečenja staklasti zaštitni sloj – glazura - se rastapa i idealno se veže za crijep. Glazura služi za oplemenjivanje gornje površine crijepa dajući mu sjajan do visoko sjajan efekt. Minerali koji se nalaze u glazuri crijepu daju karakterističnu ljepotu, ali i vrijedna svojstva za dugotrajnu kvalitetu koja traje generacijama.

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.

Povezani artikli

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Webshop