Tondach glineni crjepovi
Površina krova Saturn Natur Color Granit

Tondach glineni crjepovi

Za mnoge ljude, krov znači osjećaj sigurnosti i šarma jer je on najistaknutiji i zaštitni element zgrade. Zato Wienerberger brine o kvaliteti i dugotrajnosti svojih proizvoda, ali i o zaštiti okoliša. Tondach glineni crijep napravljen je od potpuno prirodnih materijala, točnije od 4 osnovna elementa: zemlje, zraka, vatre i vode, bez imalo kemijskih dodataka pa ne ispuštaju zagađivače, alergene ili kemikalije u okolinu. 

Krov od glinenih crjepova nudi brojne mogućnosti

PRIRODNI PROIZVOD

Glineni crjepovi štite zgradu, pružaju mogućnost izražavanja regionalnog identiteta i kulturne baštine, a uz to su estetski i trajni. Naši glineni crjepovi zadovoljavaju najviše standarde suvremene gradnje, ekološki su neškodljivi, lako se obrađuju i završno su obrađeni bojama otpornim na UV zrake.

Najveća vrijednost leži u tome što se nakon rušenja glineni crjepovi mogu reciklirati – ponovno koristiti u ciklusu materijala – ili se mogu lako i ekonomično polagati kao mineralni građevinski materijal bez zagađivanja okoliša.

 

BESKRAJNE MOGUĆNOSTI 

Krov od glinenih crjepova koristi se za obiteljske kuće i stambene zgrade, poslovne i industrijske objekte kao i za zahvate renoviranja. Nije bitno treba li prekriti krov na dvije vode, ravni krov, krov na četiri vode ili sedlasti krov, svi oblici krova su izvedivi i može se postići svaki željeni efekt – od suvremenog, tradicionalnog, klasičnog pa do ekstravagantnog.

Korištenjem naših proizvoda ostvarujete vizualni dojam bezvremenskog modernog krova zajedno s prepoznatljivim značajkama prirodne gline. Privlačnost gline u kombinaciji s drugim vizualnim elementima leži u njezinoj suptilnosti, simetriji, prirodnoj eleganciji, prilagođenosti čovjeku i bezvremenskom savršenstvu.

Crjepovi dolaze u različitim varijantama sukladno klimatskim prilikama područja u kojem živite i u širokom spektru boja za svačiji stil. Boje se kreću od suvremenih ravnih crjepova s „engobom“ do prirodno crvenih ravnih crjepova kakvi se koriste već stoljećima.

 

SIGURNOST I ZAŠTITA

Tondach crjepovi različitih formata i oblika pogodni su za renoviranje i rekonstrukcije. Ugradnjom cjelokupnog sistema gradnje osigurava se sigurnost i zaštita krova od najekstremnijih vremenskih uvjeta, štedi se energija, osigurava ugodna klima, a pored toga značajno se produžuje njegov životni vijek. Osim toga, Tondach crijep otporan je na sve vremenske neprilike jer je pečen na temperaturi od preko 1.000°C, a površina je posebno obrađena što pruža dodatnu zaštitu.

 

House Celovška Slovenia
Crijep Saturn bijeli

„Trendove kombinirajte s bojama, teksturama i materijalima koji su odraz vašeg osobnog stila i karaktera“

 

Glineni crjepovi mogu se koristiti:

  • za obiteljske kuće, stambene zgrade ili poslovne i javne zgrade
  • za krovove na dvije vode i ravne nagnute krovove; nagib se može birati ovisno o regionalnoj klimi tako da se postigne optimalna zaštita od pljuskova, snježnog tereta ili vjetra,
  • kao obloga za fasade,
  • za projekte novogradnje i obnove,
  • za povijesne zgrade pa sve do suvremenih obiteljskih kuća.

Iskoristite sve prednosti:

  • 33 godine jamstva
  • Sigurnost bez potrebe stalnog održavanja
  • Postojana vrijednost za generacije
  • Ekološki prihvatljiv proizvod

Prednosti Tondach kosog krova

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Povezani artikli

Webshop