Zgrada nZEB


Osim ekoloških i estetskih uvjeta, moderna gradnja ističe kriterij energetske učinkovitosti i isplativosti. Na tom je temelju osmišljena i kuća budućnosti – e4 kuća od opeke čiji inovativni koncept udovoljava svim važećim zahtjevima - uključujući i stroge standarde gotovo nulte potrošnje energije koji su definirani od strane Europske Unije.

 
Definicija zgrade gotovo nulte energije

Zgrada gotovo nulte energije (nZEB) je zgrada koja ima vrlo visoka energetska svojstva. Ta gotovo nulta, odnosno vrlo niska količina energije, trebala bi se u vrlo značajnoj mjeri pokrivati energijom iz obnovljivih izvora - uključujući energiju iz obnovljivih izvora koja se proizvodi na zgradi ili u njezinoj blizini. U Hrvatskoj barem 30 % godišnje isporučene energije treba biti podmireno iz obnovljivih izvora energije.

7 KORAKA DO nZEB ZGRADE

Izgradnja i projektiranje pristupačnih zgrada gotovo nulte energije - što je danas postalo i zakonska obveza - uključuje 7 integriranih koraka koji koriste uobičajeno dostupne građevinske materijale i opremu, kao i strategije projektiranja i gradnje koje je moguće lako primijeniti ukoliko se one razumiju. Slijedom ovih koraka može se izgraditi zgrada gotovo nulte energije koja, osim što troši malo energije za grijanje i hlađenje, istovremeno je ugodna za život (s optimalnim temperaturama i vlažnosti zraka, razinom CO2 u zraku te temperaturama površina građevnih dijelova zgrade koje ne izazivaju osjećaj hladnoće).

ONLINE MATERIJALI

Preuzmite korisne materijale o gradnji zgrada gotovo nulte energije!

Wienerberger webinari

Tijekom svibnja i lipnja održan je niz webinara na temu projektiranja i gradnje zgrada gotovo nulte energije. U suradnji s izvrsnim profesorima i predavačima, predstavili smo vam uvjete koje treba zadovoljiti u projektiranju nZEB-a i mnogo više! 

Sva predavanja su dostupna, a preuzeti ih možete ovdje! 

Smjernice za gradnju nZEB-a

Izgradnja i projektiranje pristupačnih zgrada gotovo nulte energije - što je danas postalo i zakonska obveza - uključuje 7 integriranih koraka slijedom kojih se može izgraditi zgrada gotovo nulte energije koja, osim što troši malo energije za grijanje i hlađenje, istovremeno je ugodna za život.

Preuzmite brošuru i saznajte više!

KLASTER nZEB

 

Klaster za energetsku učinkovitost i održivost u zgradarstvu – skraćeni naziv nZEB.hr – je neprofitna pravna osoba registrirana pri Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba i upisana u Registar udruga Republike Hrvatske. Klaster je osnovan 23. travnja 2018. godine. Ciljevi udruge su povezati znanost, inovacije i gospodarstvo odnosno sve dionike u gradnji i obnovi zgrada po kriterijima zgrada niske energetske potrošnje, zgrada gotovo nulte energije (nZEB) kao i zgrada zelene i održive gradnje.

OSNIVAČI nZEB klastera:

– Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, predstavnik izv.prof.dr.sc. Zoran Veršić

– AGC Flat Glass Adriatic d.o.o., Zagreb, predstavnik Antonija Mušović

– Knauf –Insulation d.o.o., Novi Marof, predstavnik Silvio Novak

– Profine Croatia d.o.o., Velika Gorica, predstavnik Aleksandar Terer

– Robert Bosch d.o.o., Zagreb, predstavnik Mario Širić

– Wienerberger d.o.o., Karlovac, predstavnik Tomislav Franko

Preuzmite naše brošure i kataloge

Izračun građevinskog materijala nikad nije bio brži!

U par klikova saznajte svu potrebnu količinu građevinskog materijala za izgradnju vašeg doma iz snova!

Wienerberger e4 koncept za razvoj vizije budućnosti!

Arhitektura e4 kuće

Koncept e4 kuće nastao je s pomišlju na prirodu. Vaš dom može biti prirodan, zdrav, cjenovno prihvatljiv te može sačuvati svoju vrijednost. To su dobri razlozi za detaljnije upoznavanje s Wienerberger konceptom e4 kuće.

Koncept e4 kuće

Koncept e4 kuće temelji se na ispunjavanju kriterija "Gotovo nulte energetske kuće" te sadrži suvremene spoznaje održive gradnje. e4 kuća omogućava zdrav, energetsko učinkovit i financijsko dostupan dom te ispunjava kriterije investitora koji žele zaštititi okoliš i osigurati prirodnu klimu. 

Gradnja e4 kuće

Na gradilištu e4 kuće postavili smo kameru koja prati gradnju ove prve zgrade gotovo nulte energije. e4 kuća omogućava zdrav, energetsko učinkovit i financijsko dostupan dom te odgovara investitorima koji žele zaštititi okoliš i osigurati prirodnu klimu.

Three familiar living houses in Kaunas

Zatražite izračun potrebnog materijala

U par klikova izračunajte sav potreban materijal za vaš objekt.

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Webshop