Linije proizvoda za savršen dom!
Venera crijep

VENERA - moderna varijanta mediteranskog crijepa

Zahvaljujući jedinstvenom obliku i rasponu boja, s ovim crijepom dobivate šarm, eleganciju i tipičan izgled mediteranskog krova. 

  • Moderna varijanta kanalice / velikog formata 11 kom/m2
  • Blagi nagib krova - već od 10 stupnjeva
  • Iznimna otpornost na udare vjetra i kiše
  • 33 godine jamstva
  • Niži trošak materijala u odnosu na klasičnu kanalicu

Venera je crijep velikog formata i svojim izgledom prati liniju i oblik najstarijeg oblika pokrova - kanalice. Upravo zbog toga, ovo moderno rješenje mediteranskog tipa crijepa idealno se uklapa u tradicionalnu arhitekturu Mediterana! 

Postavljanje Venere je brzo i jednostavno - čak 5 puta brže postavljanje u osnosu na klasičnu kanalicu,  a visoka kvaliteta i poseban oblik ovog crijepa zadovoljavaju i najzahtjevnije kupce. Osim bržeg pokrivanja, prednost crijepa Venere je da korištenjem ovog crijepa štedite minimum 15% prilikom kupnje materijala u odnosu na tradicionalne crjepove. Također, mogućnost pokrivanja na blagim nagibima jedna je od glavnih prednosti Venere s obzirom na to da je moguć i do 50% blaži nagib! 

ŠIROKA PALETA BOJA 

Crijep Venera ima jedinstvenu paletu nijansi koje odražavaju tipične boje glinenih crjepova u suncem obasjanim zemljama. Ovaj vrhunski proizvod prepoznat je i na svjetskoj razini - Tondach Venera u bojama engobe RV3 i RV4 posebno je razvijena ekskluzivno za projekt Soči i svojom ljepotom pridonosi zanimljivosti tog Olimpijskog sela. 

Dostupne boje za ovaj crijep nalaze se u kategorijama Natur (prirodno crvena) i Natur Color (crvena, bakrenosmeđa, bijela, crna, antik, granit, tamnosiva, oker antik). 

Upoznajte sve nijanse Venere!

TONDACH SISTEMSKA OPREMA 

Crijep i sljemenjaci mogu se ugrađivati suhom gradnjom (bez morta) i u područjima s jakim vjetrovima. Moguće je i postavljanje kopči za vjetar koje dodatno štite vaš krov. Ovakva ugradnja osigurava suh i dugotrajan krov s ugodnom mikroklimom u potkrovnom stanu.

Krovni štit jedinstvenog Venera glinenog crijepa ima dvostruku stranu i zatvarač za glavu. U tim zatvaračima ugrađeni su odvodni kanali koji ubrzavaju odvod kiše i snijega.

 

Tondach Venera odzračnik

Svaki krov sukladno pravilima struke mora imati odzračivanje. Temperatura zraka ispod crijepa je 3 do 4 puta veća od vanjske temperature. Brzi protok vrućeg i vlažnog zraka neophodan je i jako važan za dobru mikroklimu u potkrovnom stanu te za dugotrajnost krovne konstrukcije i pokrova. Odzračni crijep je jedan od najčešće korištenih načina odzračivanja krova i potkrovlja. Odzračivanje krova mjeri se u površini presjeka izlaza zraka što kod odzračnog crijepa iznosi 33 cm2. Minimalan utrošak odzračnog crijepa na jednom krovu je 2 kom. po metru dužnom sljemena i grebena.

 

Tondach Venera rubni desni/lijevi crijep

Najbolje konstrukcijsko rješenje za bočni završetak krova je TONDACH rubni crijep za odgovarajuće rubno područje. Bočni preklop rubnog crijepa je idealna zaštita zabata od vremenskih utjecaja.

 

Tondach Venera priključak za sljemenjak

Ovim crijepom se omogućava polaganje sljemenjaka suhom izvedbom. To znači da se ne koristi mort za montažu sljemenjaka. Na crijepu je jednim uzvišenjem zatvoren val crijepa u koji se uklopi sljemenjak. Sljemenjaci se pričvršćuju kopčama, što je u svakom pogledu ljepše, funkcionalnije, dugotrajnije i jeftinije.

Venera odzračnik
© Venera odzračnik

Tondach krovne folije

Krovne folije su savršeno rješenje za sekundarni krov. Dobro izvedena potkonstrukcija krova smanjuje troškove energije, povećava kvalitetu, trajnost i vrijednost nekretnine.

Tondach krovne folije višeslojne su membrane koje su s gornje strane vodonepropusne, a s donje strane su paropropusne. Sprječavaju prodor kiše, snijega i nečistoća u potkrovni prostor te na taj način štite toplinsku izolaciju i krovnu konstrukciju. Jednosmjernom paropropusnošću, krovne folije sigurno odvode paru izvan objekta i tako sprječavaju kondenzaciju pare na toplinskoj izolaciji ili oplati te stvaranje plijesni koja uzrokuje truljenje krovne konstrukcije što može biti izuzetno opasno za stabilnost cijelog krova.

 

 

ZAŠTO KROVNA FOLIJA FOL THERMO DT?

- Zahvaljujući toplinskoj postojanosti do čak 120°C, folija je prilagođena priobalnim krajevima s velikim brojem sunčanih dana

- Jednostavno se ugrađuje zahvaljujući integriranoj traci za ljepljenje folije

- Omogućuje ugradnju crijepa i na najblažim nagibima

- Vatrootporna je (razred negorivosti B1)

- Masa 210 g/m

- 20 godina jamstva

Male and female project manager collaborating in front of computer screen at office, Fast Forward Procurement

Prijava na Newsletter

Newsletter donosi najvažnije informacije iz Wienerberger svijeta. Prijavite se kako bi dobivali informacije na Vaš e-mail.