Lifestyle image
Lifestyle image

Stvaranje idealne dječje sobe uz Tondach krovne prozore

Dječja soba u potkrovlju posebno je mjesto u svakom domu koje zaslužuje posebnu pažnju. Treba biti funkcionalan i prilagođen najmlađima jer se na taj način osigurava da se osjećaju ugodno dok provode vrijeme u sobi, dok uče ili se igraju s vedrim osmijehom na licu. 

Moderni krovni prozori optimalno su rješenje za svaki prostor jer osvjetljavaju interijer, prozračuju prostor potkrovlja te pružaju prekrasan pogled prema van. Uz vizualnu ugodnost u domu koja daje dojam prostranosti, krovnim prozorima i optimalnom količinom svjetlosti poboljšava se produktivnost, smanjuje se umor te se osigurava visoka kvaliteta života uz smanjenu potrošnju energije. Krovni prozori nisu samo izvor svjetla, nego i čuvari našeg zdravlja. Osim dodatne količine svjetlosti u prostoru, ugradnjom krovnih prozora osigurano je i zdravlje jer istraživanja pokazuju kako dnevna svjetlost povoljno utječe na fizičko, fiziološko i psihičko zdravlje ljudi.

DJEČJA SOBA KOJU BI SVATKO POŽELIO

Djeca su vezana uz svoje sobe te vole provoditi vrijeme u njoj. Zato je svakom roditelju san osigurati djetetu savršenu sobu jer djeca zaslužuju najbolje. Želja je da dječja soba bude prostor za odmor, učenje i igru, a sve to zahtjeva dovoljnu količinu prirodne svjetlosti te kvalitetan zrak u prostoriji. Bilo da je riječ o pisanju domaće zadaće, druženju s prijateljima kroz igru ili razgovor, dijete treba imati zdravu klimu u prostoru, dovoljno svjetlosti i prostranosti.

IGRAJTE SE SA SVJETLOM ZA SREĆU SVOJIH MALIŠANA

S obzirom na veliku količinu vremena koje provode u zatvorenom prostoru, važno je pronaći rješenje koje neće djetetu narušiti zdravlje, činiti ih umorim ili depresivnim. Ugradnja krovnog prozora u dječju sobu nosi sa sobom niz prednosti, zato se poigrajte s dnevnim svjetlom i stvorite djetetu njegovu idilu!

Magičan pogled kroz krovni prozor učinit će odlazak na spavanje ugodnim i opuštajućim. Smirenost prije sna osigurava kvalitetno spavanje, dok buđenje uz zrake sunce koje obasjaju lice vašeg mališa, olakšat će ustajanje iz kreveta i potaknuti aktivnost. 

Lifestyle image

ZDRAVLJE

Boravak na zraku i suncu koristan je za pravilan rast i razvoj djeteta te ima utjecaj na cjelokupni razvoj djeteta i jačanje imuniteta. Kada u zatvorenom prostoru sunce prolazi kroz krovni prozor, ono podiže djetetovo raspoloženje te potiče proizvodnju vitamina D koji sprječava bolesti kostiju, dijabetes i bolesti srca u budućnosti. Također, dnevno svjetlo pomaže u prevenciji depresije i debljanja, a potiče kognitivno funkcioniranje.

Kako kod odraslih, tako i kod djece, izloženost suncu potiče proizvodnju serotonina koji igra važnu ulogu u razvoju mozga, a povećana razina serotonina utječe i na osjećaj blagostanja sreće.  

Čitajući ili učeći u zatvorenom prostoru, dijete može osjećati napor u očima te s vremenom postajati sve umorniji. Krovni prozori puštaju dnevno svjetlo te na taj način smanjuju naprezanje očiju i potiču razvoj oka kod djece i mladih.

 

PRODUKTIVNOST

Soba obasjana suncem uvijek će u djetetu buditi pozitivne emocije i činiti ga bolje raspoloženim. Znamo kako sreća pozitivno utječe i na našu kreativnost koja tada može nadići sva naša očekivanja. Neka dječja igra rasplamsa njihovu maštu i neka unutar sobe stvaraju prekrasna remek-djela.  Dopustite da boravak u zatvorenom prostoru bude koristan jer boravkom pod čarobnim nebom može, osim kreativnosti, poboljšati koncentraciju i izoštriti um mališana. Time će učenje i pisanje domaće zadaće, za dijete proći jednostavnije i ugodnije. 

RASPOLOŽENJE

U našem tijelu nalazi se žlijezda epifiza koja je jedina žlijezda koja dobiva energiju preko svjetla, i to preko naših očiju. Epifiza je žlijezda koja je odgovorna za našu kreativnost, mentalni razvoj te intuiciju. Isto tako, ova žlijezda luči serotonin, svima nam poznat kao hormon sreće, koji se proizvodi pri većoj izloženosti suncu. Osim sreće i pozitivnom raspoloženja koja se budi u osobi, serotonin regulira osjećaj gladi, tjelesnu temperaturu, rad mišića, apetit i raspoloženje. Povećana koncentracija i unutarnji mir također su povezani s ovim hormonom.

Sve su ovo posljedice izloženosti prirodnoj svjetlosti koju će vaše dijete dobiti ugradnjom krovnog prozora. Osigurajte djetetu prostor u kojem će se osjećati sretno i razigrano, u kojem će uživati u boravku sa svojim prijateljima i stvarati lijepe uspomene! 

Prijava na newsletter

Sviđaju vam se Tondach prozori?

Htjeli biste imati Tondach krovni prozor na vašem domu? Saznajte više o dostupnim modelima i dimenzijama!

Webshop