Ključne karakteristike Porotherm opeke
Zidanje Porotherm Profi Dryfix

Stop sporoj gradnji!

Spora gradnja, miješalice, veliki transportni strojevi i manipulativni troškovi nanošenja morta definitivno su stvar prošlosti!
Zahvaljujući inovativnim rješenjima, sinonim za čisto gradilište, jednostavnu logistiku, brzo i jednostavno zidanje te ekonomično građenje u svako doba godine je Porotherm Profi opeka.

Za gradnju prosječne obiteljske kuće potrebno je čak 10 000 litara morta! Takva količina zahtijeva veliku organizaciju gradilišta, što između ostalog uključuje pravovremenu dostavu materijala, priključak na vodu, miješalice, velike transportne strojeve i veliki broj radnika. Uz to, sukladno hrvatskim normama, na gradilištu je potrebno stalno vršiti kontrolu kvalitete morta za zidanje. Sve to iziskuje dodatne troškove kako za izvođača radova, tako i za investitora.

Za gradnju iste kuće, potrebno je oko 30 boca Porotherm Dryfix.extra ljepila

Porotherm Profi vs klasična gradnja

Zahvaljujući posebnom obliku, dimenzijama i sistemu pero – utor, Porotherm Profi opeka omogućava lakšu manipulaciju te jednostavniju i bržu gradnju. Tako je u poređenju sa klasičnom zidanom gradnjom (modul blok) utrošak opeke smanjen čak za 35 %! Pored toga, Porotherm Dryfix.extra ljepilo je u svako vrijemo odmah spremno za korištenje i vrlo je jednostavno za rukovanje.

Porotherm Profi - Normativi

Kako je danas vrijeme ključni resurs, u suvremenom građevinarstvu veliku prednost imaju rješenja koja štede na vremenu uz jednake ili čak manje financijske izdatke.

Vrijeme koje je nekada bilo potrebno za zidanje mortom je uporabom Porotherm Profi brušene opeke i Dryfix.extra ljepila smanjeno za čak 3 puta!

Porotherm Profi normativi
Porotherm Profi normativi

Izvor: Kalkulations Richtzeiten Ziegelmauerwerk, Sonderdruck aus Handbuch Arbeitsorganisation Bau. Arbeitsgemeinschaft Mauerziegel e.V. Bonn, 2004.

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Saznajte više

Povezani artikli

Webshop