Ključne karakteristike Porotherm opeke
Business people talking about urban housing estate project in front of a brick building which is covered in scaffolding

Zašto Porotherm Comfort?

Porotherm Comfort opeka odlikuje se specijalnim dizajnom za gradnju u seizmički aktivnim područjima. Za ostvarivanje veće otpornosti ziđa na sile potresa, razvijen je i patentiran poseban sustav mortnih džepova koji omogućuju odlično međusobno povezivanje blokova i veću krutost ziđa.

Laboratorijska ispitivanja pokazala su da je vlačna čvrstoća ziđa pri zidanju s Porotherm Comfort opekom i do 5 puta veća od vlačne čvrstoće klasičnog ziđa, gdje se ne zapunjavaju vertikalne sljubnice.

Ergonomski dizajnirana Porotherm Comfort opeka omogućava lakšu manipulaciju na gradilištu te jednostavniju ugradnju zbog sistema pero - utor. Povećanu brzinu gradnje i uštedu materijala omogućuju oblik i dimenzije dimenzije Comfort opeke, te je na taj način utrošak opeke i morta na kvadratni metar ziđa smanjen i do 35% u odnosu na klasično ziđe (modul blok).

 

Zahvaljujući sposobnosti akumulacije topline, ne samo da su smanjeni gubitci energije u zimskom periodu već su prostorije monolitnih zidanih konstrukcija od Porotherm Comfort opeke rashlađene i tijekom posebno vrućih dana.

Uz izbor najkvalitetnijih rješenja moguće su uštede vezane uz debljinu vanjskog zida. Comfort opeka zbog svojih toplinskih svojstava omogućuje dodatne uštede prostora, odnosno zahtijeva znatno manje debljine toplinske izolacije od klasičnog ziđa. 

Zid od Porotherm Comfort opeke i toplinska izolacija koja omogućava izmjenu vlage su odlična kombinacija za zdravu i ugodnu klimu u objektu tijekom cijele godine.

Prirodno i zdravo stanovanje

Porotherm proizvodi omogućuju optimalnu vlažnost prostorija i tako osiguravaju zdravu životnu sredinu za našu djecu. Nezavisna ispitivanja Instituta za građevinsku biologiju u Rosenheimu i Instituta Sentinel-Haus u Freiburgu su dokazala da Porotherm proizvodi ne sadrže štetne tvari te da ne dolazi do isparavanja koja bi ugrožavala zdravlje.

Odnos kvalitete i životnog vijeka proizvoda te njegovog utjecaja na okoliš tijekom iskopa sirovina, proizvodnje, transporta, ugradnje, korištenja i odlaganja je veoma važan. Porotherm proizvodi od opeke su sastavni dio koncepta održive proizvodnje, što u kontekstu zdravog i sigurnog doma podrazumijeva upotrebu prirodne i trajne gline, drugih recikliranih materijala te izbjegavanje opasnih i zdravlju štetnih tvari.

Man and woman sitting on garden bench in front of brick-lined façade
Children playing with miniature bricks and plastic building blocks
Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala?

U par klikova do brzog i jednostavnog izračuna materijala.

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger newsletter u par klikova kako bi primali novosti o našim proizvodima, edukacijama i aktivnostima.

Saznajte više

Povezani artikli

Webshop