Opločenje vrta

Pet točaka pametne investicije u opločenje

Planirate li opločiti svoj vrt, svakako obratite pažnju na točke koje ponekad zaboravimo ukalkulirati u svoj budžet. Naime, dobro isplaniran projekt osnova je za točan izračun vrijednosti investicije. Postavlja se pitanje – što sve ubrajamo u investiciju prilikom opločenja našeg vrta?

1. OPLOČNICI

Naša su najčešće preporuka visokovrijedni opločnici. Njihova neponovljiva svojstva i izniman izgled pozitivno utječu na izgled svake površine dajući joj stil i eleganciju. Iako su takvi opločnici u startu nešto skuplji, valja imati na umu kako razlika u cijeni između visokovrijednog i standardnog opločnika u konačnici ne predstavlja značajan udio u odnosu na cjelokupan iznos investicije.

Prednosti Semmelrock opločnika
Semmelrock suhi kvarcni pijesak

2. MATERIJALI ZA PRIPREMU PODLOGE

Trošak pripreme podloge ostaje nepromijenjen bez obzira na vrstu odabranog opločnika. Ipak, riječ je o izrazito važnom koraku. Naime, dobro pripremljena podloga osnovni je preduvjet za ispravnu ugradnju opločnika i njihovu izloženost opterećenjima. Materijali neophodni za adekvatnu podlogu su krupniji šljunak (tamponska podloga), tucanik i fini kvarcni pijesak.

3. POSTAVLJANJE OPLOČNIKA

Postavljanje opločnika najsigurnije je prepustiti stručnjacima sa iskustvom. Ako ste dovoljno spretni i odlučni, u ovu se avanturu možete upustiti i sami, no pritom se svakako držite naših uputa za ugradnju. Ipak, uzmite u obzir da profesionalni podopolagači raspolažu profesionalnim strojevima uz koji je posao brži, a rezultat kvalitetniji.

Priprema podloge za Semmelrock opločnik
Semmelrock opločnik crno-bijele boje
Jednom godišnje preporučujemo korištenje visokotlačnih aparata za čišćenje

4. ODRŽAVANJE OPLOČNIKA

Opločnici će godinama nakon postavljanja zadržati izvoran izgled uz adekvatno održavanje. Naime, možete ih očistiti sami (preporuka je – barem jednom godišnje) iako na tržištu postoje usluge profesionalnog čišćenja vanjskih površina i posebna sredstva za čišćenje. Na njih se posebno dobro osloniti u slučaju težih zaprljanja. Primjeri su javne površine nakon većih okupljanja.

5. DODATNI ASORTIMAN PROIZVODA

Često prilikom planiranja uređenja okućnice zaboravimo na detalje koji su „točka na i“ cjelokupnog izgleda. Stoga ovom prilikom podsjećamo da zavirite u Semmelrock asortiman dodatnih proizvoda. Provjerite ponudu elemenata koji običan vrt pretvaraju u lijepu oazu na otvorenom.

Izložbeni vrt Ogulin
Bezoek onze showroom

Prijava na newsletter

Želite li saznati više prednosti i informacija o našim proizvodima, prijavite se :)    

Pročitajte više na Wienerberger blogu:

Webshop