Digital Roadshow

Wienerberger Digital Roadshow

NOVO ONLINE PREDAVANJE! 
Wienerberger grupa i Hrvatska komora arhitekata vas pozivaju na novi set online predavanja koje će se održati u ožujku i travnju, a koja su namijenjena projektantima arhitekture i građevine.

Sudjelovanje je besplatno, a webinar se u Programu stručnog usavršavanja HKA vrednuje s dva (2) boda. Svi sudionici predavanja dobit će korištene materijale, snimku predavanja te mogućnost preuzimanja „Mape za arhitekte“ i kataloga „Ideje za vrt“.  

Predavanje se održava u suradnji sa Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju.

 

MODUL 1

Datum i vrijeme: 16.3., 14:30-16:00

Teme i predavači:

Javni prostori – funkcionalni i tehnički uvjeti te odnos prema baštini (dr.sc. Dražen Arbutina, dipl.ing.arh.)

Predavanje će dati bazični pregled materijala i sustava, tehničkih karakteristika i tehničkih uvjeta za ugradnju i obradu hodnih i provoznih ploha javnih prostora, s posebnim naglaskom na zahtjevima, ograničenjima i mogućnostima u prostorima koji imaju spomeničke vrijednosti. Posebno će se u predavanju obraditi tehnički uvjeti polaganja za javne prostore obzirom na prometne potrebe i tehničke karakteristike materijala primjerenih za ugradnju u različitim situacijama, kao i moguće načine njihove primjene. Uz tehničke parametre materijala za javne prostore  prezentirati će se i uvjeti implementacije i primjerenost njihove ugradnje u prostorima koji imaju ambijentalne, povijesne i  značajne spomeničke vrijednosti. 

 

Zdravo stanovanje / e4 (dr.sc. Marina Bagarić, mag.ing.aedif.)

U sklopu ovog predavanja, na primjeru Wienerberger e4 obiteljske kuće prikazati će se utjecaj različitih sustava vanjske ovojnice (s naglaskom na vanjske zidove i fasadne sustave) na uvjete higrotermalne ugodnosti i kvalitete unutarnjeg zraka. Odnosno, analizirati će se sposobnost različitih vanjskih zidova i fasadnih sustava na regulaciju unutarnje klime. Nadalje, promatrani su i različiti režimi rada tehničkih sustava (grijanje, hlađenje, ovlaživanje i odvlaživanje) te načini provjetravanja.

 

Krov kao peta fasada (Wienerberger Project and technical advisor Josip Klarić, mag.ing.aedif.)

Kako je krov danas postao peta fasada objekta od njega se očekuje mnogo više, pored sigurnosti koja se podrazumijeva. Krov čini sastavni dio identiteta objekta i kao takav mora dopunjavati arhitektonski izričaj, odnosno, pružiti dodatnu komunikaciju između arhitekta i promatrača. Tako će se predavanje osvrnuti na tehnička rješenja i detalje Tondach fasadnih sustava, uz primjere referentnih projekata te cjenovnu analizu i pregled dostupnih modela crjepova.

 

Wienerberger Digital Roadshow

MODUL 2

Datum i vrijeme: 08.04., 14:30-16:00

 

Teme i predavači:

Sigurna, moderna i trajna gradnja (doc.dr.sc. Bojan Milovanović; Wienerberger Product Manager Wall - Amel Emkić, mag. ing. aedif.)

Predavanje će prikazati kako je pravilnim koncipiranjem i projektiranjem konstrukcije, poštujući sve zahtjeve i ograničenja koja postavlja trenutni Tehnički propis (Eurokod 8) te uz pravilno izvođenje radova, moguće je izgraditi zgrade od opeke koje su sigurne za sve predvidive intenzitete potresa u Hrvatskoj. Istovremeno, moderne zgrade moraju biti nZEB, što znači da proizvodi od kojih su građene trebaju imati odgovarajuća toplinska svojstva, drugim riječima malu toplinsku vodljivost. 

 

Pravila projektiranja krovnih rješenja (Wienerberger Product Manager Roof - Matej Petrlin, mag. ing. aedif.)

Tondach glineni crijep spaja najbolje od trajnog tradicionalnog materijala i moderne tehnologije proizvodnje. Tondach crjepovi, kao i dodatna oprema, optimalno su rješenje za sve vrste krovova, a djeluju jednako impresivno pri restauraciji tradicionalnih građevina, kao i u ostvarenju smionih koncepata moderne arhitekture. 

 

Krajobrazno oblikovanje i izvođenje kao nezaobilazan dio održivog poslovanja (Lana Bekić, dipl.ing.,agr.)

 Održivost se ističe kao jedan od najozbiljnijih puteva razvoja društva u cjelini. Ona pretpostavlja zaštitu okoliša, društvenu odgovornost (socijalni napredak) te teži gospodarskoj učinkovitosti (ekonomskom razvoju). U tom kontekstu ovo predavanje predstavlja presjek nekih od projekata krajobraznog oblikovanja (od ideje do realizacije) koji njeguju princip održivosti.

 

MODUL 3

Datum i vrijeme: 29.04., 14:30-16:00

 

Teme i predavači:

Projektiranje turističkih kampova – javni i polujavni prostori kampova (Ana Slamar dipl.ing.arh.)

Kampovi su tipologija turističke ponude u konstantnom rastu posljednjih dvadeset godina. Hrvatska je početkom tog rasta učila od primjera u svom okruženju, a danas se razvija u korak s trendovima te ih čak i predvodi. Predavanje će kroz primjere par talijanskih kampova te primjere domaćih kampova obraditi temu projektiranja otvorenih prostora.

Kamp se sastoji većinom od slobodnog, otvorenog prostora u kojem ne postoje kruta pravila. To je prostor koji je ujedno javan ili polujavan ali ipak privatan, projektiran na osnovi pravilnika i zakona koji ne sputavaju slobodu, prostor koji promovira zajedništvo i otvorenost ali slavi individualnost.

 
nZEB u praksi / rezultati e4 / smjernice (dr.sc. Marina Bagarić, mag.ing.aedif.; doc.dr.sc. Bojan Milovanović, mag.ing.aedif.)

Predavanje će probleme kod gradnje NZEB-a, koje su optimalne karakteristike građevinskih dijelova zgrada, važnost proračuna toplinskih mostova, te problematiku izvođenja i kontrole kvalitete nZEB-a korištenjem blower door-a te infracrvene termografije. U nastavku će biti dan pregled dosadašnjih rezultata realiziranog nZEB projekta e4 obiteljske kuće tijekom godine dana korištenja, kakva su bila očekivanja i jesu li ostvareni projektom predviđeni rezultati?

 

Nova vizura pročelja (Wienerberger Product Manager Wall Amel Emkić, mag. ing. aedif.)

Fasadne opeke jedno su od najprivlačnijih arhitektonskih stilističkih sredstava korištenih u dizajniranju fasada, a novi trendovi sve češće predlažu opeku kao dekorativni element na zidovima interijera ili na kaminu. Svaka pojedina fasadna opeka element je tog dizajna i najprikladnija je za izražavanje želja, stila i vizija vlasnika zgrade – bilo za unutarnje ili vanjsko uređenje, za obiteljske kuće ili višekatne poslovne zgrade.

 

Veselimo se novom zajedničkom, online druženju!

 
we are wienerberger
Close-up of manager working on tablet computer screen, CRM, SAP

Prijava na Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku s najvažnijim informacijama iz Wienerberger svijeta. 

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabave i cijena Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše regionalne voditelje prodaje.

Tehnička podrška

U cilju optimalne podrške krajnjim kupcima, izvođačima, arhitektima te poslovnim partnerima na raspolaganju Vam je naš tehnički tim.